Van Nicholas introduceert titanium loopfiets

Van Nicholas introduceert titanium loopfiets

Van Nicholas brengt met de Ventus Jr. een titanium loopfiets op de markt. Volgens het merk kan de loopfiets, door de materiaalkeuze, vele generaties meegaan.

“Door zijn lichte gewicht en robuuste constructie is titanium het perfecte materiaal voor zeer jonge gebruikers”, aldus Ralph Moorman, General Manager bij Van Nicholas. “Hij is licht genoeg om gemakkelijk te gebruiken en stevig genoeg om bestand te zijn tegen de niet al te zachtzinnige behandeling die hij ongetwijfeld gaat krijgen.”

Lichtgewicht en robuust

Het frame, stuur en de stuurpen zijn gemaakt van hetzelfde 3AL/2.5V titanium dat Van Nicholas voor de fietsen voor volwassenen gebruikt. De voorvork en wielen zijn volledig van carbon en zijn daarom eveneens licht van gewicht en robuust. Het stuur heeft lange uiteinden met rubberen handvatten met een kleine diameter zodat men niet bang hoeft te zijn dat de kinderhandjes er in volle vaart vanaf glijden.

De gevoerde zitting biedt comfort en is in hoogte verstelbaar om hem aan het onregelmatige groeipatroon van kinderen te kunnen aanpassen. “We hebben ook een voetensteun geïntegreerd voor als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en ze hun voeten willen neerzetten om zonder voetondersteuning op de loopfiets te rijden,” benoemt Ralph. “Wat ook zo mooi is aan de Ventus Jr. Titanium, is zijn lange levensduur. Het model kan heel lang meegaan en vele generaties kinderen helpen op een fiets hun evenwicht te leren houden en het plezier van fietsen te leren kennen.”

De Ventus Jr. is 12’’ en geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar, weegt 2.322 gram en heeft een adviesprijs van 999 euro.