Van Nicholas vernieuwt de Ventus racer en Yukon toerfiets

Van Nicholas vernieuwt de Ventus racer en Yukon toerfiets

Van Nicholas geeft de Ventus racefiets en de Yukon Disc toerfiets een update. De Ventus krijgt een Di2-schakelgroep, de Yukon Disc een frame ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen.

De Ventus is het instapmodel racefiets. Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas vertelt: “Het was altijd de bedoeling dat de Ventus als een duurdere fiets zou aanvoelen en zich ook zo zou gedragen. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat we gebruik hebben gemaakt van technologieën afkomstig van andere fietsen in ons assortiment.”

Ventus voortaan ook met Di2

De recente technologische vernieuwing bij de Ventus is elektronisch schakelen in de vorm van Shimano Di2 schakelgroepen. Shimano biedt de Di2-technologie nu aan in 105, Ultegra en Dura Ace configuraties, zodat er voor elk budget een optie beschikbaar is. Verder beschikt de fiets over een geïntegreerd balhoofd, een voorvork volledig van carbon, vlak gemonteerde 160mm schijfremmen (met inwendige kabelgeleiding) en ruimte voor banden tot 28mm.

De Van Nicholas Ventus Disc.

00:00
00:00/00:00

Yukon met Rohloff

De Yukon Disc is ontwikkeld als lichte toerfiets die voldoet aan de eisen van snel dagelijks woon-werkverkeer. Het frame van de nieuwe Yukon Disc is nu zo aangepast dat de fiets ook kan woden voorzien van een Rohloff- systeem met 14 versnellingen. Verder kan er een plat stuur of een Rohloff-specifiek racestuur gemonteerd worden, waarbij de kabelgeleiding tot vlak voor de trapas inwendig is.

De Van Nicholas Yukon Disc Rohloff.

00:00
00:00/00:00

De Ventus Di2 is vanaf november leverbaar met adviesprijzen van 3.499 euro (105 Di2) tot 5.899 euro (Dura Ace Di2). De adviesprijs van de Yukon Disc Rohloff (leverbaar vanaf december) is 5.449 euro.