Naamsbekendheid Corratec groeit flink in de Benelux

Naamsbekendheid Corratec groeit flink in de Benelux

Corratec werd door het tijdschrift Focus E-Bike vorig jaar verkozen tot één van de populairste en bekendste e-bikemerken in Duitsland. Deze trend wil Wiki Sports, distributeur in de Benelux, doorzetten en verder bouwen aan naamsbekendheid. Ze beginnen hiermee tijdens Velofollies in België en het B2B Festival in Nederland.

Het fietsmerk Corratec is al jaren een onmisbare speler op de Duitse markt en is stilaan zijn weg aan het opbouwen in de Benelux. Innovatiekracht, ondernemerschap en loyaliteit aan de geboorteplaats kenmerken Corratec vandaag de dag als een succesvolle onderneming. Maar de belangrijkste prioriteit is het verlangen naar fietsen. Daarom wordt de merknaam benadrukt door de slogan 'Passion of Cycling'.

Wortels in Alpengebied

Het begon allemaal met een passie voor wintersport: Konrad Irlbacher senior was een enthousiaste wintersporter en alpineskiër in het nationale team. In 1972 richtte hij in het centrum van Rosenheim de sportwinkel IKO op, waar hij onder dezelfde naam ook zijn eigen ski's verkocht.

Konrad Irlbacher junior heeft de sportieve affiniteit van zijn vader geërfd, maar met een focus op wielrennen. In 1990 werd het fietsenmerk Corratec geboren. Twee jaar later verhuisde het merk naar Raubling. Sindsdien zijn het hoofdkantoor, de productie en de detailhandel onder één dak gevestigd. De nabijheid van de Alpen en de verbinding met het thuisland zijn belangrijke componenten in de ontwikkeling van Corratec.
Afgelopen zomer vierde Corratec de officiële opening van de nieuwe fabriek, met een terrein van circa 50.000 m2, in Timişoara, Roemenië.

Topprestaties vanaf het begin

Slechts vier jaar na de oprichting van het bedrijf behaalde de Zwitser Bruno Risi de eerste overwinning voor Corratec. Hij won de wereldtitel op een Corratec-fiets. In datzelfde jaar behaalde de Deen Jan Ostergaard de eerste wereldbekeroverwinning op een MTB Wereldbeker. Succes in de sport en de ondersteuning van het professionele wielrennen waren vanaf de eerste dag belangrijk voor Corratec. Simon Gegenheimer won in 2021 de wereldtitel in Graz op de Corratec Revo Bow SL Factory.

Voor komend wegseizoen ontving Team Corratec een UCI Pro Tour-licentie. Vanaf 1 januari 2023 start Team Corratec op de gloednieuwe racemachines, de Corratec CCT EVO met een framegewicht van ongeveer 800 gram.

Innovatie door focus op de toekomst

Het zijn niet alleen ondernemersvaardigheden die Corratec zo succesvol hebben gemaakt. De belangrijkste reden ligt in de nieuwsgierigheid en innovatieve geest van oprichter Konrad Irlbacher. De constante vraag naar prestatieverbetering leidde tot veel nieuwe innovaties die een revolutie teweegbrachten in de wielersport. Van het unieke design van het Corratec BOW-ontwerp in 1993 tot de eerste racefiets met schijfremmen in 1995, tot hoogontwikkelde technische innovaties - Corratec houdt altijd de toekomst van het wielrennen voor ogen.

Productie en ontwerp op hoogste niveau

Hoogwaardige fietsen vervaardigd met veel aandacht voor elk detail zijn de handtekening van Corratec. De vraag naar eersteklas kwaliteit is net zo groot als de behoefte aan innovatieve ontwikkelingen. Om de hoge kwaliteit van zijn producten te garanderen en altijd up-to-date te zijn, geeft Konrad Irlbacher er de voorkeur aan zijn fietsen zelf te testen voordat hij met de productie begint. Voor deze nauwkeurigheid is Corratec al meerdere keren bekroond met verschillende prijzen – afgelopen jaar door Focus E-Bike.

Interesse in het merk Corratec? Kom het ontdekken op Velofollies in Hal 5 Stand 527.

Dit artikel is gesponsord door Wiki Sports.