KwikFit servicepartner voor Cake e-scooter

KwikFit servicepartner voor Cake e-scooter

KwikFit gaat samenwerken met het Zweedse Cake, fabrikant van urban e-scooters. De fastfitter die ook in de e-bikes stapte, gaat onderdeel uitmaken van het Europese servicenetwerk van de e-scooter fabrikant.

Iedereen met een e-scooter van Cake kan vanaf nu voor professionele en efficiënte service bij een KwikFit-locatie terecht waar e-bike service wordt verleend. Dit is onder andere in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Na EV's en e-bikes nu ook e-scooters

KwikFit heeft eerder dit jaar de bakens verzet richting e-mobility en richt zich steeds meer op het onderhoud van verschillende elektrische voertuigen, van elektrische auto’s tot e-bikes. Dankzij de nieuwe samenwerking gaat KwikFit nu ook e-scooters servicen. Naast onderhoud en herstel kunnen ook garantiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Mocht er dus een mankement aan een e-scooter van Cake zijn, dan kunnen consumenten bij KwikFit terecht.

Interessant nieuw concept

“Toen we benaderd werden door Cake waren we meteen enthousiast. De e-scooters hebben een interessant nieuw concept. Zo zijn ze modulair opgebouwd, via een app te bedienen en zijn honderd procent elektrisch. Het is voor ons de volgende stap richting de e-mobility markt”, aldus Pieter Bikker, E-mobility Director bij KwikFit. “De missie van Cake om elektrische scooters te maken die niet alleen leuk zijn om op te rijden, maar tegelijkertijd bijdragen aan een maatschappij zonder uitstoot, sluit naadloos aan op onze visie voor de garage van de toekomst.”

E-mobility

KwikFit gaat mee in de energietransitie, waarin het bedrijf voor zichzelf een grote rol ziet weggelegd. Om dit waar te maken opende KwikFit eerder dit jaar het eerste e-service filiaal en meerdere e-bike servicepunten. Op deze locaties onderhoudt KwikFit allerlei elektrische voertuigen, of het nu auto's, fietsen of andere elektrisch aangedreven voertuigen zijn. Om deze transitie te versnellen, is de garageketen verschillende samenwerkingen aangegaan met e-bike-leveranciers en partners zoals e-bike to go, Rad Power Bikes en NIO.