Cargoroo haalt 10 miljoen op bij investeerders

Cargoroo haalt 10 miljoen op bij investeerders

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen.

De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo.

Beschikbaarheid Nederland

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid.

Gezamenlijke doelstelling

“Met deze investering kunnen we samen met het team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden”, aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.” 

The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.