Brekr komt met fatbike met 22 inch wielen

Brekr komt met fatbike met 22 inch wielen

Brommerfabrikant Brekr brengt in 2023 een elektrisch ondersteunde fatbike op de Europese markt. Het design van deze Brekr Model F toont grote gelijkenis met de Brekr brommer (Model B).

Brekr springt met de Model F – de letter staat voor Fiets – in op de snel populair wordende fatbike. Het ontwerp wordt door de Achterhoekse fabrikant wel van een aantal innovaties voorzien. Standaard hebben fatbikes 20 inch grote wielen. Brekr wil haar fatbike een volwassen uiterlijk meegeven en introduceert met 22 inch een nieuwe wielmaat voor fatbikes. Omdat deze wielmaat nog niet bestond, ontwikkelde Brekr een nieuwe velg en band voor de Model F. Niels Willems, medeoprichter van Brekr: “Naast het design verbeteren we hiermee ook de rijeigenschappen en het comfort.” Tweede innovatie is een in hoogte (80 tot 90 centimeter) verstelbaar zadel. Het zadel biedt plek aan twee personen. Jasper Hagedoorn, medeoprichter van Brekr: “Op vrijwel alle type fietsen kun je de hoogte van het zadel instellen. Vreemd genoeg kon dat bij fatbikes nog niet, los van sommige verhogers die je tussen frame en zadel monteert.” Brekr brengt hier nu dus verandering in.

Alle kleuren van de regenboog

De Brekr Model F met aluminium framekappen wordt leverbaar in tien verschillende kleuren. Daarnaast zijn de kappen in elke gewenste kleur te spuiten of te voorzien van een eigen design. Het wisselen van de kappen is eenvoudig en kan door de consument zelf worden gedaan. Dit geeft consumenten meer mogelijkheden om de fatbike te personaliseren.

Riemaandrijving en ingebouwde versnelling

Brekr kiest voor haar Model F voor een riemaandrijving en een achterwielmotor met twee ingebouwde versnellingen. De fiets schakelt automatisch als je snelheid toeneemt. Geen derailleur dus, wat de noodzaak tot onderhoud en reparaties aanzienlijk verkleint. De uitneembare accu zit in de diagonale balk en is straks verkrijgbaar met een capaciteit van 540 en 720 Wh.

Prijs en leverbaarheid

De prijs voor de model F wordt 2.750 euro. Brekr verwacht de eerste fatbikes te leveren in de zomer van 2023 in Nederland, België en Duitsland. Andere Europese landen volgen in de loop van 2023 en 2024. Spatborden, verlichting en een standaard behoren tot de basisuitrusting. Optioneel zijn een sterkere 750Wh accu, connectiviteit en bijzondere of gelimiteerde kleuren.

Lees meer over

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler