Tern versterkt management na gestage groei

Tern versterkt management na gestage groei

Specialist in stedelijk vervoer Tern maakt dit jaar een gestage groei door en heeft zijn managementteam verder versterkt. Bij het aanstellen van nieuwe krachten is intentie uitgesproken om meer vrouwen aan te nemen en het bedrijf onderscheidt zich door het aandeel vrouwelijke teamleden.

"Het afgelopen jaar was een ongelooflijk uitdagend jaar, maar met hard werk en de steun van onze partners hebben we toch een solide omzetgroei van 32 procent ten opzichte van het voorgaande jaar weten te realiseren", aldus Josh Hon, Tern Team Captain. "Aankomend jaar ziet er echter uitdagend uit, dus we investeren om ons team te versterken met een aantal nieuwe mensen."

Versterking van het team

In 2022 heeft Tern zich gericht op het versterken van zijn executive team door Matthew Davis te benoemen tot Chief Operating Officer. Verder verwelkomt het bedrijf Joe Hei als Hoofd Strategie en Product Management en Venus Ang als Directeur Financiën.

Matthew Davis, Chief Operating Officer
Matthew Davis, Chief Operating Officer

Volgens Hon heeft het team van Tern, nu het bedrijf zijn tweede decennium ingaat, behoefte aan sterk leiderschap met uitgebreide ervaring in de fietsindustrie. Als een van de oprichters van Tern heeft Matthew Davis vanaf het begin geholpen het bedrijf en het merk op te bouwen. Naast de kennis en ervaring van veteranen uit de fietsindustrie zoals Davis, brengt het managementteam van Tern met Joe Hei en Venus Ang ook expertise uit andere sectoren in.

Bedrijf is globaler geworden

"Tern begon iets meer dan tien jaar geleden als een klein team, verspreid over verschillende tijdzones", vervolgt Hon. "Vandaag zijn we diverser en veel globaler, met teamleden van een dozijn verschillende nationaliteiten die samenwerken vanuit zeven verschillende landen. We geloven dat een breder scala aan achtergronden en wereldbeelden ons helpt om alles wat we bij Tern doen te verbeteren. En omdat de vraag naar onze fietsen zelfs in deze post-Covid tijden groot blijft, zullen we ons team het komende jaar verder laten groeien."

Meer vrouwen in leidinggevende functies

Tern verwelkomt niet alleen nieuwe leden in het leiderschapsteam en op andere afdelingen, maar herhaalt ook zijn engagement om vrouwen op de werkplek meer kansen te geven. In een door mannen gedomineerde fietsindustrie onderscheidt het bedrijf zich door het aandeel vrouwelijke teamleden. Momenteel vertegenwoordigt ongeveer 45 procent van het team vrouwen op vrijwel elke afdeling en bekleden ze sleutelposities in productontwikkeling, topmanagement en leiderschap.