Verplichte registratie voor e-bikes op komst

Verplichte registratie voor e-bikes op komst

Stichting Safe wil een registratieplicht voor nieuw verkochte e-bikes invoeren. Doel van de registratie is het snel stijgende aantal fietsdiefstallen en de schade die dit tot gevolg heeft een halt toeroepen. De RDW doet op dit moment een uitvoeringstoets.

Dit vertelt bestuurslid Peter van den Brink van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (Safe) in het vierde Tweewieler Café. Deze werd gehouden in de Megastore van Fietsenwinkel.nl in Utrecht.
Op verzoek van de RDW heeft Safe een advies opgesteld rond de verplichte registratie van nieuw verkochte e-bikes. Op dit moment voert de RDW een uitvoeringstoets uit ten aanzien van de verplichte registratie. Bedoeling is dat fietsenwinkels de registratie gaan uitvoeren. Wanneer een fiets wordt verkocht, wordt deze zoals bij een auto overgeschreven naar de nieuwe eigenaar. Het gesprek met Peter van den Brink is te zien vanaf circa 22 minuten.

Kijk hieronder de vierde aflevering van het Tweewieler Café terug waarin de plannen voor een verplichte registratie van e-bikes uit de doeken wordt gedaan.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler