Frits van Bruggen nieuwe voorzitter RAI Vereniging

Frits van Bruggen nieuwe voorzitter RAI Vereniging

Frits van Bruggen is voor een periode van vier jaar benoemd tot algemeen voorzitter van de RAI Vereniging. Hij volgt Steven van Eijck op, die acht jaar voorzitter was.

Algemeen directeur Olaf de Bruijn vertelt over de nieuwe voorzitter: "Met Frits van Bruggen krijgt RAI Vereniging een voorzitter die een sterke verbondenheid heeft met de mobiliteitssector, zijn weg in Den Haag goed kent en uitstekend in staat is om alle leden van onze vereniging goed te vertegenwoordigen."

Rijke ervaring in mobiliteitsbranche

Frits van Bruggen is zeer ervaren en kent de mobiliteitsbranche op zijn duimpje. Zo was hij bijna zeven jaar lang hoofddirecteur van de ANWB waar hij ook elf jaar lang in de directie zat. De functie van voorzitter combineert hij straks met zijn rol als CEO van MN, één van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders voor Nederlandse pensioenfondsen. Over het voorzitterschap van de RAI Vereniging vertelt Van Bruggen: "Ik ben zeer gemotiveerd om samen met de leden de mobiliteitsbranche betaalbaar te houden en verder te verduurzamen. Ik wil een brug slaan tussen de praktijk van onze leden en de ambities van het kabinet."

Afscheid Steven van Eijck

Op donderdag 16 november namen leden en relaties van RAI Vereniging tijdens de jaarlijkse Mobility Shift afscheid van Steven van Eijck. Hij was acht jaar voorzitter. Directeur Olaf de Bruijn: "Onder leiding van Steven van Eijck heeft RAI Vereniging zich verder ontwikkeld als dé stem van de mobiliteitsindustrie. Daarnaast heeft hij de vereniging binnen en buiten Den Haag nog meer op de kaart gezet. Met zijn uitgesproken mening, maatschappelijke betrokkenheid en brede kennis van sociale, economische en politieke vraagstukken, was hij een graag genodigde gast om de visie van RAI Vereniging en haar leden te delen."

Steven van Eijck kijkt tevreden terug op acht jaar voorzitterschap: "De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om meer ondernemers uit de mobiliteitsindustrie aan RAI Vereniging te binden. Bijzonder trots ben ik dat de vereniging nog meer dan in het verleden midden in de maatschappij staat. Dat laat ook onze rol binnen de Mobiliteitsalliantie zien, een samenwerking van maar liefst 25 organisaties."