Bosch Kiox 300-display krijgt navigatiefunctie

Bosch eBike Systems voegt een navigatiefunctie toe aan haar Kiox 300-display. De update is gratis te downloaden in de eBike Flow-app.

Geplande routes kunnen vanuit de eBike Flow-app worden overgezet naar de Kiox 300 en gefietst worden. Het display toont het verloop van de route in de vorm van een lijn. Tijdens het fietsen stelt het beeld op de display zich automatisch in op de bewegingsrichting. Zo worden e-bikers niet onnodig afgeleid en kunnen ze zich concentreren op het fietsen. Extra aanwijzingen bij elke afslag met nauwkeurige afstandsinformatie – ongeacht welk scherm op dat moment wordt weergegeven – maken het gemakkelijker om de weg te vinden.

Info over resterende afstand en tijd

Om e-bikers in staat te stellen de route en hun eigen kracht beter in te schatten, toont de Kiox 300 hen de afstand tot de bestemming. In combinatie met de LED Remote geeft het display ook informatie over de tijd tot de bestemming en de geschatte aankomsttijd. De LED Remote en Mini Remote maken ook een ergonomische bediening van de navigatiefunctie mogelijk – zodat de handen veilig aan het stuur blijven.

Navigatie van komoot-routes met de Kiox 300

Fietsers kunnen zelf een route samenstellen in de eBike Flow-app en kiezen uit de drie soorten routes: dagelijkse ritten, recreatieve tochten en MTB-trails. Daarnaast kunnen Komoot-routes worden gereden. Hiervoor moet het komoot-profiel eenmalig aan de eBike Flow-app worden gekoppeld. Daarna wordt alle route-informatie continu via Bluetooth door de eBike Flow-app naar de Kiox 300 verzonden. Na de update kunnen de geïmporteerde routes zonder beperkingen worden gebruikt voor navigatie met de Kiox 300.

Bosch presenteert smart systeem met 750-accu

Directeur Claus Fleischer van Bosch eBike Systems presenteert het nieuwste smart systeem, bestaande uit een eBike Flow-app, bedieningseenheid, display, een nieuwe krachtige accu en drive unit.

Lees het artikel

Nu ook hoogtemeters in beeld

Na de update biedt de Kiox 300 van Bosch eBike Systems sportieve fietsers nog meer functies. Tot nu toe werden trapfrequentie, vermogen en calorieverbruik geregistreerd, maar na de update toont het display ook de huidige hoogte, de gereden hoogtemeters en de maximale hoogte. Bovendien kunnen eBikers via het display inzien of ze op dat moment boven of onder hun persoonlijke gemiddelde vermogen en gemiddelde trapfrequentie fietsen..

De Kiox 300 is onderdeel van het smart systeem van Bosch. De update is te downloaden via de eBike Flow-app. De eBike Flow-app staat klaar in de betreffende app store om gratis te downloaden.

Dit vind je misschien ook interessant