TOM start door als Foris

TOM start door als Foris

De failliete webshop TOM van Tom ter Riele heeft een doorstart gemaakt. Het bedrijf gaat verder onder de naam Foris.

Wel is het aantal webshops flink teruggebracht. Foris - Latijns voor buiten - handelt online in speelgoed, huis- & tuinartikelen, sport & kleding, outdoor en ook weer in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires. De online webshop voor fietsen heet internet-bikes.nl. Foris en daarmee de verschillende webshops zijn onderdeel van Thom Sales b.v.

Na het faillissement van webshop TOM leek een doorstart een kwestie van tijd. De koper is een bedrijf actief op het gebied van sportwinkels en sportartikelen. Op vrijdag 19 augustus kregen de medewerkers bericht van de curator dat er op hoofdlijnen al een akkoord is bereikt. Dat akkoord heeft nu zijn beslag gekregen.

Miljoenen schuld

De TOM Group van oprichter Tom te Riele uit Bladel vroeg het faillissement aan op dinsdag 19 juli. Een opeenstapeling van diverse zaken, zoals te veel kapitaal in voorraden en het inzakken van de online-omzet na de coronaboost, zorgde ervoor dat TOM Group in de problemen kwam. Volgens het gepubliceerde faillissementsverslag van de curator leed het bedrijf in 2021 een verlies van bijna 17 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2022 kwam daar nog 8 miljoen euro bij.

Na het faillissement werd eind juli werd bekend dat de schuld van het failliete bedrijf ruim 60 miljoen euro is.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler