TOM start door als Foris

TOM start door als Foris

De failliete webshop TOM van Tom ter Riele heeft een doorstart gemaakt. Het bedrijf gaat verder onder de naam Foris.

Wel is het aantal webshops flink teruggebracht. Foris - Latijns voor buiten - handelt online in speelgoed, huis- & tuinartikelen, sport & kleding, outdoor en ook weer in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires. De online webshop voor fietsen heet internet-bikes.nl. Foris en daarmee de verschillende webshops zijn onderdeel van Thom Sales b.v.

Na het faillissement van webshop TOM leek een doorstart een kwestie van tijd. De koper is een bedrijf actief op het gebied van sportwinkels en sportartikelen. Op vrijdag 19 augustus kregen de medewerkers bericht van de curator dat er op hoofdlijnen al een akkoord is bereikt. Dat akkoord heeft nu zijn beslag gekregen.

Miljoenen schuld

De TOM Group van oprichter Tom te Riele uit Bladel vroeg het faillissement aan op dinsdag 19 juli. Een opeenstapeling van diverse zaken, zoals te veel kapitaal in voorraden en het inzakken van de online-omzet na de coronaboost, zorgde ervoor dat TOM Group in de problemen kwam. Volgens het gepubliceerde faillissementsverslag van de curator leed het bedrijf in 2021 een verlies van bijna 17 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2022 kwam daar nog 8 miljoen euro bij.

Na het faillissement werd eind juli werd bekend dat de schuld van het failliete bedrijf ruim 60 miljoen euro is.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler

Foto: Van Raam Mobility

Naamswijziging Van Raam: van Reha Bikes naar Mobility

Van Raam heeft een naamswijziging ondergaan: Van Raam Reha Bikes gaat voortaan verder onder de naam Van Raam Mobility. Van oudsher heeft Van Raam zich gericht op de revalidatiesector, maar met de nieuwe naam wil het bedrijf benadrukken dat hun producten voor een veel bredere doelgroep geschikt zijn. Het bedrijf ziet een groei van een nieuwe doelgroep: senioren voor wie een tweewieler geen veilige optie meer is maar toch willen blijven fietsen en er zelfstandig op uit willen.

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van 1,7 MW

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van...

Nokobike, een toonaangevend bedrijf in elektrische en duurzame mobiliteit, heeft een nieuwe productiefaciliteit van 4.000 m² geopend. Met deze uitbreiding onderstreept het bedrijf zijn inzet voor innovatie en duurzaamheid in de fiets- en micromobiliteitssector. De nieuwe fabriek is een belangrijke stap in hun streven naar technologische vooruitgang en het verminderen van de impact op het milieu, en zet de toon voor de toekomst van industriële productie in deze ontwikkelende sector.

Iza van Bree en Robert Groot begonnen naast hun baan met het opkopen, opknappen en verkopen van tweedehands racefietsen.

Foto: De Groot Tweewielers.

Vrienden runnen samen fietsenzaak Groot Tweewielers

Al op jonge leeftijd waren Iza van Bree en Robert Groot (allebei 24) goede vrienden. Vandaag de dag zijn de twee ook compagnons. Samen runnen ze Groot Tweewielers op een bedrijventerrein in het Brabantse Beugen.

Jack Brandsen is benoemd tot CSO bij Gobao. Foto: Gobao.

Gobao stelt Jack Brandsen aan als Chief Strategy Officer

Jack Brandsen is aan de slag gegaan als Chief Strategy Officer (CSO) Europa bij Gobao. In deze functie zal hij de strategische richting van het bedrijf in de Europese markt aansturen. Brandsen brengt meer dan 15 jaar ervaring mee in de fietsindustrie en heeft met succes tal van merken opgebouwd in de e-mobiliteitssector.