Michiam Van den Langenbergh nieuwe CEO VDW Bikes

Michiam Van den Langenbergh nieuwe CEO VDW Bikes
Michiam Van den Langenbergh (rechts) volgt Kristiaan de Belder op, die het bedrijf 33 jaar onder zijn hoede had.

Benelux fietsdistributeur VDW Bikes heeft Michiam Van den Langenbergh aangesteld als nieuwe CEO. Hiermee volgt hij Kristiaan de Belder op, die het bedrijf maar liefst 33 jaar onder zijn hoede had. Van den Langenbergh is nu Managing Director van VDW Lease en Personal Bike Lease.

Michiam Van den Langenbergh wil met VDW Bikes nieuwe stappen zetten om de positie op de Benelux fietsenmarkt te versterken. Sinds de firma twee jaar geleden werd overgenomen door de Beerens Group is er al het een en ander gebeurd in het groeiproces. De afgelopen jaren kwam er een nieuw bestelsysteem en een uitbreiding van het productgamma.

Service als speerpunt

“Met veel enthousiasme kijk ik uit naar mijn rol als CEO van VDW Bikes”, aldus Michiam Van den Langenbergh, die deze rol per 1 november bij VDW Bikes op zich gaat nemen. “Kristiaan heeft samen met de medewerkers door de jaren heen aan een solide onderneming gebouwd met een sterke verankering in de Benelux. Op basis van deze funderingen slaan we met VDW Bikes een nieuwe weg in. Om dit te bewerkstelligen hebben we een duidelijke missie en groeistrategie klaar, waarbij de focus onder andere zal liggen op een verdere digitalisering, services voor de fietshandelaar, optimaliseren van de distributie en een versterking van ons merkenportfolio.”

Ook actief binnen VDW Lease

Michiam Van den Langenbergh zal naast zijn functie als CEO van VDW Bikes actief blijven als managing director van VDW Lease en Personal Bike Lease, en verankert zich zo verder in de fietsbranche. “Bij VDW Lease en Personal Bike Lease hebben we intussen een heel efficiënte structuur opgezet met een geweldig team, waardoor het mogelijk is om deze functies perfect met elkaar te combineren.”

Kristiaan De Belder meer adviserende rol

Voor Kristiaan De Belder, die gepokt en gemazeld is in de fietsindustrie, komt er zo een eind aan een succesvolle periode van 33 jaar bij VDW Bikes. “Het is tijd voor een rol die zich meer in de schaduw afspeelt. Ik kijk echter met veel voldoening en positieve gevoelens terug op de voorbije jaren. Leveranciers en klanten zijn trouwens nog niet van mij af. Ik zal in de toekomst immers betrokken blijven bij de firma in een meer adviserende rol.”

Over VDW Bikes

VDW Bikes uit het Belgische Schelle is actief in de Benelux en bekend als distributeur van ondermeer Frappé Bikes, E-Bike Manufaktur, VSF Fahrradmanufaktur, Bike Fun Kids, Kreidler, Quoc shoes en Melon helmets.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler