Swivvle introduceert een volledig reflecterende helm

Swivvle brengt een 360° reflecterende helm op de markt. Door het toepassen van retro-reflectietechnologie op een innovatieve manier, wil ontwerpster Lien Degrauwe kleurrijke, hippe maar ook stijlvolle reflecterende producten op de markt brengen.

Op die manier wil ze de perceptie dat reflectie en veiligheid saai, grijs en zelfs lelijk zouden zijn doorbreken. Lien Degrauwe uit Wevelgem staat aan de wieg van het merk Swivvle dat begin oktober met een lanceringsevent officieel van start ging. Degrauwe heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sportretail en mode-industrie. Met die ervaring op zak maakt ze er haar missie van om reflecterende producten op de markt te brengen, waardoor de weggebruiker zowel veilig als modebewust op pad kan gaan.

MIPS-technologie

Na bijna 2 jaar productontwikkeling, samen met een Zwitserse investeerder met expertise en ervaring in de retro-reflectie of glaspareltechnologie, is nu het eerste product op de markt: een 360° reflecterende en kleurrijke helm. De technologie wordt rechtstreeks geïntegreerd in de grondstof en dus niet door middel van een coating later aangebracht. De helm voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en is gecertificeerd voor pedelecs. Verder beschikt hij over de MIPS-technologie, een gepatenteerd veiligheidssysteem dat ontwikkeld is om de impact op de hersenen te verkleinen bij een val.

De helm wordt uitgebracht in vier verschillende kleuren.

Crowdfundingsactie

Vanaf voorjaar 2023 zal de helm beschikbaar zijn, zowel online als via offline retailkanalen. Momenteel kan de helm al in de voorverkoop besteld worden via een crowdfundingplatform Indiegogo. Op deze manier hoopt Lien Degrauwe inzicht te krijgen in welke markten interesse zouden kunnen hebben in haar product voor verdere (internationale) expansie, en kan ze tegelijk de modellen en de productie van bijkomende helmmaten deels financieren.