Jennifer Hoffman met Roetz door de duinen

Actrice Jennifer Hoffman maakte onlangs bekend dat ze Roetz-ambassadeur is geworden. Ze wil haar bekendheid graag inzetten voor initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld en het klimaat. Een samenwerking met fietsenmerk Roetz past daar goed bij volgens haar. Ze stapte voor het merk op de fiets in het Noord-Hollands duingebied.

Laurens Nolet, COO van Roetz: “Bij Roetz geloven we in tweede kansen. We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. We zien talenten in mensen waar anderen juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. We leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.”

Circulaire en sociale missie

“Toen we nadachten over het idee van een shoot met de fiets in de nabije natuur, dachten we meteen aan Jennifer. Ze is een fan van het eerste uur en zet zich al jaren in voor sociale en duurzame initiatieven. Dat sluit goed aan bij onze circulaire en sociale missie. Toen we haar vroegen was ze meteen enthousiast en we zijn erg trots op het eindresultaat”, vertelt Nolet.

Bekijk hier de video:

Jennifer Hoffman vertelt enthousiast over de samenwerking: “Zo’n twee jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe fiets. Ik wilde eens een goede fiets aanschaffen en liefst eentje die die er ook nog een beetje mooi uitziet. Zo kwam ik in aanraking met Roetz. Ik stapte gewoon naar binnen in hun fabriek in Amsterdam-Noord en toen ik met eigen ogen zag hoe ze te werk gaan was ik meteen verkocht.”

Dichtbij huis

Jennifer: “Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en zoek het graag dichtbij huis. We delen met een groep mensen een kleine stadstuin in Amsterdam Nieuw-West, op nog geen 30 minuten fietsen van mijn huis, midden in het groen. Het is een project waarin we met een groep enthousiastelingen een stadstuin onderhouden. Je kunt actief aan het werk, want er is altijd wat te doen en genoeg tuingereedschap aanwezig. Maar niksen kan ook, er is geen verplichting. Die combi maakt het leuk.”

“Daarnaast boek ik elke winter een natuurhuisje voor een weekendje weg in Nederland. Gewoon de kaart pakken en nieuwe plekken ontdekken. Ik verbaas me elke keer weer hoe mooi Nederland is.”

Korte afstanden op de fiets

Jennifer: “Duurzaam leven. Het is een lastig dilemma, want je doet nooit genoeg. Wanneer duurzame keuzes pijn doen of niet comfortabel zijn, is het soms lastig om je eraan vast te houden. Dus je moet een balans zoeken. Ik stel voor mezelf elk jaar een doel. Ik heb een tijd geleden bijvoorbeeld besloten om nooit meer de auto te pakken voor korte afstanden, dat deed ik stiekem nog wel eens uit gemak. Toen heb ik een Roetz e-bike aangeschaft, een fiets gemaakt van een hergebruikt stalen frame, die er ook nog eens prachtig uitziet én lekker fietst.”

“Ook goede regenkleding is belangrijk, want als het regent wil ik mijn auto óók kunnen laten staan. Zo probeer ik elk jaar een nieuwe duurzame gewoonte in te slijten in mijn leven. Het moet gewoon routine worden.”

Dit artikel is gesponsord door Roetz.