Doorstart TOM lijkt aanstaande

Doorstart TOM lijkt aanstaande

Na het faillissement van webshop TOM lijkt een doorstart een kwestie van tijd. De koper is een bedrijf actief op het gebied van sportwinkels en sportartikelen. Op vrijdag 19 augustus kregen de medewerkers bericht van de curator dat er op hoofdlijnen al een akkoord is bereikt.

Het is volgens een bericht van het Eindhovens Dagblad nog onduidelijk hoeveel medewerkers mee zullen gaan naar de nieuwe eigenaar. Eerder was er sprake dat het om zo’n 80 personen zou gaan (van de 264 medewerkers), met name omdat de voorraden ingekrompen worden tot 20 procent van het assortiment en er dus minder personeel nodig is.

Miljoenen schuld

De TOM Group van oprichter Tom te Riele uit Bladel vroeg het faillissement aan op dinsdag 19 juli. Een opeenstapeling van diverse zaken, zoals te veel kapitaal in voorraden en het inzakken van de online-omzet na de coronaboost, zorgde ervoor dat TOM Group in de problemen kwam. Volgens het gepubliceerde faillissementsverslag van de curator leed het bedrijf in 2021 een verlies van bijna 17 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2022 kwam daar nog 8 miljoen euro bij.

Na het faillissement werd eind juli werd bekend dat de schuld van het failliete bedrijf ruim 60 miljoen euro is.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler