Bobike presenteert duurzame fietszitjes

Bobike presenteert duurzame fietszitjes

Bobike brengt duurzame fietszitjes op de markt. Met de Bobike One is het merk in staat om oude fietszitjes om te zetten in nieuw gerecycled materiaal, om dit vervolgens te verwerken in de productie van nieuwe fietszitjes.

De rugplaten van alle One fietszitjes worden geproduceerd met 100% gerecycled materiaal, en zijn 100% recyclebaar. Verder is de binnenschaal van de nieuwe fietszitjes geproduceerd met 30% gerecycled materiaal, wat het een gemarmerde look geeft en ervoor zorgt dat ieder zitje er anders uit ziet. Ook is de CO₂-uitstoot tijdens de productie van de fietszitjes verminderd.

Groenere verpakking

Alle verpakkingen zijn duurzamer en efficiënter gemaakt door het wegwerpmateriaal (plakband, plastic voor eenmalig gebruik, karton, etc.) te verminderen en waar mogelijk weg te laten. Met de One-modellijn is Bobike begonnen met het weglaten van gemiddeld 250 g wegwerpmateriaal per zitje. Hiermee bespaart het merk 250 kg wegwerpmateriaal op 1.000 fietszitjes. Bobike gebruikt verder gecertificeerd papier van duurzame oorsprong (FSC) en verkleint de impact op het milieu door minder inkt te gebruiken.

De Bobike One Eco Mini
De Bobike One Eco Mini

Prijs

De One Eco mini is een voorzitje, geschikt voor kinderen tot 15 kg. Het heeft een adviesverkoopprijs van 89,99 euro. De One Eco maxi is een achterzitje, geschikt voor kinderen tot 22 kg. Het is verkrijgbaar met een frame- en bagagedrager bevestiging. Het heeft een adviesverkoopprijs vanaf 109,99 euro.