Enviolo, QWIC en Bafang bieden geïntegreerde fietservaring

Enviolo, QWIC en Bafang bieden geïntegreerde fietservaring

Enviolo en Bafang hebben de integratie van enviolo's AUTOMATIQ in het aandrijfsysteem en de display van Bafang met succes afgerond. QWIC is de eerste fabrikant die zijn e-bikes op de markt brengt met de enviolo en Bafang integratie.

De nieuwe integratie stelt de fietser in staat om alle fiets- en rij-instellingen te wijzigen of enviolo's AUTOMATIQ interface te kalibreren via het Bafang systeem. Dit zorgt voor een volledig geïntegreerde gebruikerservaring omdat alle instellingen kunnen worden gewijzigd via één display.

Veiligere en aangenamere rijervaring

De integratie komt voor alle partijen op een logisch moment. Billy van den Ende van enviolo: "Ons doel is om mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Maar we moeten goede fietsen bouwen om dit doel te kunnen bereiken. Wij geloven dat we door het aanbieden van een volledig geïntegreerde gebruikerservaring een veiligere en aangenamere rijervaring kunnen creëren. Bafang is een van de toonaangevende fabrikanten van complete e-aandrijfsystemen en het is alleen maar logisch voor ons om de enviolo AUTOMATIQ systemen te integreren met het motorsysteem van Bafang. QWIC is een langetermijnpartner van enviolo en we zijn er erg trots op deze nieuwe technologie op QWIC'S innovatieve Premium i Auto model te hebben." 

Het is nu mogelijk om de gewenste cadans van enviolo's AUTOMATIQ via het Bafang display te wijzigen.
Het is nu mogelijk om de gewenste cadans van enviolo's AUTOMATIQ via het Bafang display te wijzigen.

Slimmer en beter

Jos Schutte van QWIC: "We werken eraan om onze e-bikes iedere generatie een stap slimmer en beter te maken. Maar ‘slimmer’ mag natuurlijk niet als gevolg hebben dat de fiets ingewikkelder wordt. Integendeel, we streven ernaar het fietsen zelf zo verleidelijk mogelijk te maken."

Schutte vervolgt: "De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt het mogelijk de fietsbeleving enorm te verbeteren door de handeling van het schakelen volledig van de gebruiker over te nemen. Een groot voordeel van de QWIC Premium i Auto is dat het nu mogelijk is om het gewenste cadans setpoint van enviolo's AUTOMATIQ via het Bafang display te wijzigen, waardoor er geen extra controllers meer nodig zijn op het stuur."

De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt een betere fietsbeleving mogelijk.
De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt een betere fietsbeleving mogelijk.

Pionierende bedrijven

Joe Jiang van Bafang: "Bafang en enviolo zijn twee pionierende bedrijven in de e-bike aandrijfwereld die de afgelopen jaren een uitstekende reputatie hebben opgebouwd. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat beide bedrijven nauw zouden gaan samenwerken aan nieuwe projecten. Bafang heeft enviolo gevonden als een ideale partner. Samen zorgen zij voor het juiste concept en het juiste, toekomstgerichte product om aan de bestaande en toekomstige eisen en wensen van de fietsindustrie te voldoen. Beide bedrijven zijn enorm innovatie gedreven en kijken dan ook erg uit naar een nieuwe, inspirerende, procesmatige en toekomstgerichte projecten die gericht zijn op de klant en voldoen aan hun behoeften."