Docenten fietstechniek bij Shimano in de schoolbanken

Docenten fietstechniek bij Shimano in de schoolbanken
De groep MBO-docenten die een bezoek bracht aan Shimano om hun kennis bij te laten spijkeren.

Op een van de laatste trainingsdagen van dit seizoen waren MBO-docenten fietstechniek te gast in het Shimano Benelux Trainingcenter in Nunspeet. Het laatste bezoek was vanwege corona alweer drie jaar geleden.

Reden voor het bezoek aan Shimano was een kennismaking met het brede scala nieuwe producten die afgelopen periode door de Japanse fabrikant op de markt zijn gebracht. De nadruk van het bezoek aan Shimano lag dit keer dan ook meer op de theorie dan op de praktijk. Desondanks was er tijd om met diagnose-apparatuur het vlaggenschip van de Shimano-motoren onder de loep te nemen. Verder werden de nieuwste roadgroepen van Dura Ace en Ultegra aan de hand van een demonstratie haarfijn uitgelegd.

Kennis overbrengen

Ondanks de vele theorie wisten instructeurs Arnoud en Berteld de docenten te boeien en hun gedegen kennis in begrijpelijke taal over te brengen. De opgedane kennis wordt door de MBO-docenten weer overgebracht op de leerlingen, de fietstechnici van de toekomst waar de branche zo hard om staat te springen.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler