Amslod maakt e-bikes connected met Tracefy GPS-trackers

Amslod maakt e-bikes connected met Tracefy GPS-trackers

Amslod gaat vanaf komende zomer haar fietsen voorzien van het track & trace-systeem van Tracefy. Tracefy verzorgt het inbouwen achteraf bij de consument thuis via eigen monteurs en met hulp van mobiele reparatiespecialist Fietscentrum uit Lelystad.

Vanaf deze zomer kan iedereen die bij Amslod een fiets koopt, ervoor kiezen een GPS-tracker in te laten bouwen. De koper ontvangt hierbij meteen een jaarabonnement, met opsporing door opsporingsbedrijf G4S.

Installatie aan huis door Tracefy

Na levering van de Amslod-fiets komt een installatiespecialist binnen vijf werkdagen bij de consument thuis of op het werk voor de installatie. “Dit is iets wat we normaal niet doen, maar het past wel heel goed bij hoe Amslod werkt. En we vinden het ook wel cool om zoiets voor een merk als Amslod op te zetten”, aldus Jeroen van Kester, mede-oprichter en commercieel directeur van Tracefy. “We hebben een plug & play-aansluiting ontwikkeld, dus de installatie kan snel en gemakkelijk.”

Amslod-app

Speciaal voor Amslod-gebruikers is een whitelabel-applicatie ontwikkeld, geheel in de huisstijl van Amslod. Via deze app kunnen gebruikers altijd zien waar hun fiets is en kun je een virtueel slot om je fiets plaatsen als je hem ergens parkeert. “Als je fiets beweegt, terwijl jij niet in de buurt bent, krijg je direct een melding op je smartphone. Via de Amslod-app kun je vervolgens G4S, onze partner in opsporing, inschakelen. Zij hebben de fiets doorgaans binnen 48 uur teruggevonden. Verder is het eigenlijk ook gewoon een fancy fietscomputer, zo worden bijvoorbeeld alle routes en afstanden bewaard”, vertelt Niels Penning, oprichter en technisch directeur van Tracefy.

Diefstal groot probleem

Met de GPS-tracker hoopt Amslod iets te doen aan het toenemende aantal diefstallen van e-bikes. Bert van Jonkeren van Amslod: “Diefstal is zo’n groot maatschappelijk probleem, hier willen we als Amslod iets tegen kunnen doen. Zo kwamen we bij Tracefy uit. Door hun specifieke service kunnen we nu direct al schakelen en onze fietsen connected aanbieden. Wij zien uit naar een prettige samenwerking.”

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler