Tweewieler
Tweewieler
Gezondheids-APK voor vakmensen in onze branche

Gezondheids-APK voor vakmensen in onze branche

Iedereen in de mobiliteitsbranche weet dat de APK een hoop ellende kan voorkomen. Wie werkt in de mobiliteitsbranche kan nu zelf ook APK worden gekeurd middels de onafhankelijke gezondheidscheck van OOMT.

Gezondheids-APK voor vakmensen in onze branche

In de mobiliteitsbranche werken zo’n 80.000 mensen. Het ziekteverzuim in de branche ligt iets boven gemiddeld. OOMT heeft tot doel de mensen in de branche blijvend te stimuleren om hun vak gezond en met passie uit te voeren. De gezondheidscheck helpt daarbij: met de check krijg je op een laagdrempelige manier inzicht in je gezondheid en hoe je gezonder kunnen werken.

Risico’s in kaart brengen, uitval voorkomen

De gezondheidscheck is een soort APK, maar dan voor de mens. De check helpt om gezondheidsklachten en risico’s te signaleren en hiermee aan de slag te gaan. Een gezondheidscheck bestaat uit een online vragenlijst en testen die je thuis doet. Daarmee test je onder andere cholesterol en suiker. Hieruit volgt het Persoonlijke Gezondheidsrapport voor inzicht in de eigen gezondheid. Een OOMT-coach verkent samen met je de eventuele vervolgstappen.

Aan de slag om gezonder te werken en te leven

Brenda Zwinkels-van Vliet, mede-eigenaresse van Van Vliet Caravans, heeft de gezondheidscheck al gedaan. “Ik kreeg een heel mooi persoonlijk rapport toegestuurd met waardevolle adviezen. De OOMT-coach had geen inzage in mijn rapport, maar met haar kon ik wel sparren over mijn gezondheid en vervolgstappen.”
OOMT stimuleert met haar programma’s de duurzame inzetbaarheid van individuele werkenden en een gezonde branche. Jet Thole, programmanager OOMT: “Met de gezondheidscheck kan je zelf, onafhankelijk van je werkgever, de regie pakken. En wie fit is, heeft daar plezier van op z’n werk én daarbuiten.”

Aanmelden

Aanmelden gaat niet via de werkgever, maar direct via www.oomt.nl/gezondheidscheck. De deelnemer neemt de tests thuis zelf af. Het Persoonlijke Gezondheidsrapport wordt alleen met jou gedeeld. Voor medewerkers uit de branche die zijn aangesloten bij OOMT is de check kosteloos. Er zit wel een limiet aan het aantal beschikbare checks.

Meer weten over de gezondheidscheck? Bekijk dan de video over Brenda Zwinkels-Van Vliet.