Piotr Havik nieuwe aanwinst op marketingafdeling Oneway

Piotr Havik nieuwe aanwinst op marketingafdeling Oneway
Oud-profwielrenner Piotr Havik is nu aan de slag bij Oneway Bike. Daarnaast blijft hij op hoog niveau fietsen.

Distributeur Oneway Bike heeft haar marketingteam verder uitgebreid met Piotr Havik. Hij zal onder andere actief zijn als relatiebeheerder voor alle ambassadeurs, wielerteams en andere door Oneway gesponsorde atleten. Havik is bekend in de wielerwereld: naast zijn werk bij Oneway hoopt hij dit jaar wereldkampioen gravelfietsen te worden.

Het marketingteam van Oneway Bike is met Piotr Havik als zesde aanwinst op volle sterkte. “Door alle ontwikkelingen blijft ons marketingteam groeien”, licht Carola Noordermeer, Head of Marketing, toe. “Het aantal Oneway ambassadeurs, teams en partners wordt steeds groter. Wij ondersteunen teams als WPGA Amsterdam Racing Academy, Westland Wil Vooruit en Making the Difference. Verder werken wij samen met onder andere mtbroutes.nl, MTB Challenge en Loek Quaedflieg. Extra handen om dit goed aan te pakken zijn zeer welkom. Met Piotr vertrouwen we erop deze versterking te hebben gevonden. Met zijn achtergrond in de professionele wielersport en jarenlange ervaring in diverse fietsdisciplines neemt hij veel kennis en kunde mee.”

Sportieve carrière bij wielerteams

Piotr is ontzettend enthousiast over zijn nieuwe uitdaging. “Het is heel gaaf om bij Oneway Bike aan de slag te gaan”, vertelt hij. “De functie sluit perfect aan bij mijn profiel. Als 7-jarig jonkie begon ik met mountainbiken. Al snel volgde de wegfiets, cyclocrossfiets en baanfiets. Na een aantal Nederlandse titels bij de jeugdcategorieën volgde een mooie sportieve carrière bij teams zoals het Rabobank Develoment Team, Katusha-Alpecin, Riwal-Readynez en BEAT Cycling.” Met een bachelor Commerciële Economie, Sportmarketing & Management op zak is de 'overstap' naar Oneway een grote stap in zijn carrière. “Dit is voor mij een droomtransfer. Het voelt alsof ik in de Champions League ben beland”, voegt Piotr toe.

Sportieve ambities in gravel

Zijn sportieve ambities heeft Piotr Havik nog niet opgeborgen. Naast zijn werkzaamheden bij Oneway jaagt hij in 2022 de droom na om wereldkampioen gravelfietsen te worden. Dit jaar heeft de UCI het gravelfietsen als officiële discipline erkent. Havik wordt hierbij ondersteund door onder andere CUBE, Ere Research en Cyclique, drie merken uit het assortiment van Oneway.
Afgelopen weekend heeft Piotr Havik hoge ogen gegooid tijdens zijn eerste Gravel World Series in Millau. Hij werd daar tweede achter Niki Terpstra, winnaar van Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen. Begin mei wist hij tijdens The Traka in Girona ook al op het podium te staan naast Ivar Slik, winnaar van Unbound Gravel in Amerika.

Samenwerking met teams en ambassadeurs

Oneway Bike is trots zoveel ambassadeurs, team en events te kunnen ondersteunen. Carola Noordermeer: “Het geeft ons veel energie om met deze gepassioneerde mensen samen te werken. Met alle merken en kennis die we in huis hebben zijn we van toegevoegde waarde voor deze ambassadeurs, teams en partners. Andersom dragen onze partners onze merken uit naar hun netwerk.” Oneway kijkt ernaar uit om de samenwerkingen met haar partners naar een nog hoger niveau te tillen.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler