Wanderer pakt flink uit met compacte modellen

Wanderer pakt flink uit met compacte modellen

Het Duitse merk Wanderer, dat door Hercules GmbH in Europa gedistribueerd wordt, zal voor de collectie 2023 een uitbreiding van het aantal modellen krijgen. De collectie high end e-bikes wordt uitgebreid met een nieuw compact model in een 20 en 24 inch wielmaat.

Wanderer is opgericht in 1885 in het Duitse Chemnitz en heeft zich vanaf het begin gericht op het leveren van kwalitatieve hoogstaande producten met een onderscheidend karakter. Dit is ook steeds in de huidige collectie duidelijk te zien.
Tot aan de Tweede Wereldoorlog heeft Wanderer Fahrradwerke AG, zoals het bedrijf ingeschreven stond sinds 1896, zich ontwikkeld tot een van grootste tweewielerbedrijven in Duitsland met een jaarlijkse verkoop van 100.000 fietsen in de dertiger jaren.

Wanderer hield zich ook bezig met technische innovaties, zoals een tweeversnellingsnaaf en een cardan-aandrijving. Naast fietsen werd in 1900 ook gestart met de productie van motorfietsen, bromfietsen, typmachines en rekenmachines.

Sinds 1911 ook auto's

In 1911 presenteerde Wanderer zijn eerste auto op de Berliner Autosalon en 1913 startte de productie van de Wanderer auto’s. Net als bij de fietsen stonden kwaliteit en onderscheidend vermogen voorop. In 1932 nam Auto Union AG het autodeel van het merk Wanderer onder zijn hoede om dit merk samen met de merken Audi, DKW en Horch te distribueren.

Typ- en rekenmachines naar Nixdorf

Na de Tweede Wereldoorlog werden veel fabrieken in de DDR onteigend. Zo ook Wanderer Fahrradwerke AG, dat in de DDR gevestigd was. Wanderer werd echter vanaf 1949 voortgezet in West-Duitsland. De productie en verkoop van fietsen en bromfietsen werd weer opgestart en vanaf 1950 ook de productie van typ- en rekenmachines. Deze activiteit werd in de zestiger jaren verkocht aan Nixdorf.

Overname door ZEG

De aandacht voor de fietsenverkoop groeide weer vanaf 1998, toen het merk zich profileerde bij verschillende aanbieders. In 2013 werd Wanderer overgenomen door ZEG. Bij de start van Hercules GmbH onder de paraplu van ZEG in 2014, werd het merk Wanderer in het portfolio van Hercules GmbH opgenomen.

Eigen identiteit bij Hercules

Bij Hercules GmbH heeft Wanderer een eigen identiteit met hoogkwalitatieve e-bikes. Het programma is overzichtelijk met vijf modellen, uitgevoerd met krachtige Bosch-motoren en Gates-riemaandrijving. Uitzondering is de Wanderer E-Tourer I-12 die met Shimano Deore XT is uitgevoerd. De Wanderer E-Tourer I-F360 is uitgevoerd met een Enviolo TR Automatiq naaf en de E-Tourer I F5 heeft een Shimano Nexus- naaf.

E-vouwfiets

Naast deze 3 modellen met een 28 inch wielmaat is in de collectie een vernieuwde e-vouwfiets opgenomen: de Wanderer E-Fold F5 in een 20 inch wielmaat. Dit model met stabiel frame is uitgevoerd met een Bosch Performance -motor en een Gates-riemaandrijving.

Compact model

Nieuw in het Wanderer-assortiment is een compact model in een 24 en een 20 inch wielmaat; de Wanderer E-Compact F5 is net als de E-Fold uitgevoerd met een Bosch Performance motor en Gates-riemaandrijving.

De kleurkeuze bij de Wanderer-modellen is eenvoudig, alle modellen worden in glans zwart geleverd.

Dit artikel is gesponsord door Hercules GmbH.