Trivio: 'Wij als fietsfanaten misten accessoires en componenten'

Trivio: 'Wij als fietsfanaten misten accessoires en componenten'

"Tijdens onze fietstochten merkten wij dat we nog heel wat accessoires en componenten misten om ons fietsplezier ten volle te beleven. Als enthousiaste fietsfanaten met kennis en ervaring uit de wielerbranche wilden wij hier dringend iets aan veranderen", vertelt een gedreven Robert Vrancken, managing director bij Trivio. "Daarom zetten wij bij Trivio 'Cycling with a smile' centraal."

Vrancken: "Doordat we veel ervaring hebben opgedaan tijdens het fietsen, hebben we alle expertise om onze producten zo perfect mogelijk te maken. Zo verzekeren wij dat de Trivio-producten altijd van hoge kwaliteit en makkelijk te gebruiken zijn. Met in totaal 631 verschillende producten in onze lijn, zal er altijd iets tussen zitten wat de klant kan gebruiken. Zo hebben wij producten van balhoofden tot en met werkstandaarden en alles er tussenin."

Nieuwe brillenlijn

Het bedrijf heeft onder meer een nieuwe brillenlijn gelanceerd: de Trivio Hyperion, Noa, Octo en de Nova. "Elk van onze brillen wordt geleverd met twee verwisselbare UV400 lenzen, een aanpasbare neusbrug, een luxe hardcase en een soft etui."

De kenmerken per type:

Stijlvol genieten van een haarscherp zicht en dat tijdens elke fietstocht. De Trivio Noa maakt die belofte meer dan waar. Zijn minimalistische frame oogt classy en modern. Dit model wordt geleverd met de volgende lenzen: een Revo Red spiegellens en een transparante lens.

De Octo is voorzien van een handig inzetbril speciaal voor brildragers. Een opticien kan er in een handomdraai glazen op sterkte in plaatsen. Vervolgens is dit accessoire eenvoudig te bevestigen op de Octo fietsbril. Deze wordt geleverd met een Revo Pink spiegellens en een transparante lens.

De Vento Nova is de verbeterde versie van de succesvolle Vento. De meest opvallende nieuwigheid ten opzichte van zijn voorganger is de geüpdatet lens. Deze heeft aan de bovenzijde uitsparingen die de ventilatie verbeteren. De Vento Nova wordt geleverd met drie lenzen: een zwarte spiegellens, een gele lens en een transparante lens.

De gekleurde lenzen hebben anti reflection coating en er is anti fog coating bij de transparante lenzen.

Verschillende gereedschapskisten

Voor de fanatieke fietsliefhebber die graag zelf aan fietsen sleutelt, heeft Trivio vier verschillende gereedschapskisten beschikbaar. Oplopend voor de ervaring van de gebruiker biedt het merk de 18-delige starter gereedschapskist, de 14-delige pro, de advanced V2 en de Expert.

De 18-delige starter gereedschapskoffer is ontworpen voor de beginnende fietssleutelaar. Zo bevat deze koffer alles wat iemand nodig heeft om zelf basisreparaties uit te voeren waaronder een cranktrekker, schroevendraaiers, bandenlichters en bandenplakkers.

De 14-delige Pro-gereedschapskoffer bevat 14 stuks gereedschap en is ontworpen voor middelmatig ingewikkelde reparaties. Zo bevat deze onder andere een verstelbare moersleutel, een set inbussleutels, cassette afnemersleutel en een kettingpons.

Advanced V2 gereedschapskoffer

Vrancken vult aan: "Voor de fanatieke fietser die zelf alles behalve de meest gecompliceerde activiteiten zelf wil doen, hebben wij de Advanced V2 gereedschapskoffer. Deze V2 is recentelijk aangepast op een makkelijkere en comfortabelere gebruikservaring. Zo zijn verouderde versies van gereedschappen vervangen door versies die beter passen bij de huidige standaarden. Met 23 verschillende stukken gereedschap is dit echt een must voor de fietssleutelaar."

Gereedschapskoffer Expert

De gereedschapskoffer Expert bevat alle tools om de fiets te herstellen en te onderhouden. "De ketting vervangen? De spaken op spanning brengen? Kabels vernieuwen? Het zijn maar enkele van de vele klussen waarvoor de Expert alle gereedschappen bevat. Al deze tools hebben hun vast plekje in een handige en elegante koffer. De fietser repareert zijn fiets met een glimlach!"

Werkstandaarden

Om de gereedschapskisten te complimenteren maakt Trivio ook hoge kwaliteit werkstandaarden. Deze zijn natuurlijk ook weer verkrijgbaar in verschillende niveaus. "Zo bieden wij de montagestandaard Pro, Expert, Elite Compact, de Master 3-poot en de Ultimate. Deze zijn allemaal verstelbaar en bieden de ideale opzet voor het schoonmaken en repareren van de fiets", zegt Vrancken.

De standaard Pro is ontworpen om het repareren en schoonmaken van de fiets een eenvoudige klus te maken. Het heeft een klemmechanisme dat de zadelpen op het frame fixeert en een handig bakje voor gereedschap.

De Trivo Elite klemt de fiets op perfecte hoogte. Vrancken: "Hierdoor kun je gemakkelijk aan elk onderdeel sleutelen. De klemmingshoogte en -hoek zijn eenvoudig in te stellen. Bovendien is de klemming stevig en robuust. Het is gemaakt uit zeer licht aluminium en voorzien van een gereedschapsrekje."

Horizontale framedrager is draaibaar

De Trivio Ultimate is dé ultieme montagestandaard om aan de fiets te sleutelen. Zijn drie uitvouwbare poten zorgen voor een onbeweeglijk stabiele basis. Dankzij zijn telescopische hoogteregeling zet deze de fiets op perfecte werkhoogte. De horizontale framedrager is draaibaar. "Hierdoor kom je snel en eenvoudig bij de moeilijkst bereikbare onderdelen van de fiets. Het framebevestigingssysteem is universeel door middel van klemming op de snelspanner of doorsteekas."
Er wordt een adapter meegeleverd voor eventuele afwijkende dropouts. De Ultimate montagestandaard vouwt snel en eenvoudig in elkaar waardoor hij zeer weinig opslagruimte inneemt.

Dit artikel is gesponsord door Trivio