Nieuwe generatie fietspompen: weggooien hoeft niet meer

Nieuwe generatie fietspompen: weggooien hoeft niet meer
Ook deze krachtige vloerpomp wordt vaak gezien in werkplaatsen. Pompt moeiteloos tot 10 bar.

SKS Germany is voor velen de meest bekende pompenproducent. Eerder kondigden de fabrikant al de komst van een nieuwe generatie vloerpompen aan, die als 'pompen voor het leven' worden bestempeld. Omdat de mechaniek ervan te repareren is en daarvoor alle onderdelen leverbaar zijn en blijven. Weggooien vanwege een enkel gebrek is nu dus verleden tijd.

De pompen van SKS Germany zijn geschikt voor zowel hobbyfietsers als voor professionals in de werkplaats. Ingedeeld in de categorieën Eco, Comfort en Pro is er voor iedereen een passende pomp. Op alle pompen rust vijf jaar fabrieksgarantie.
De meeste zijn voorzien van de verbeterde Multi Valve-kop ‘MV EASY’, die past op alle ventieltypes. Met één hand te bedienen en sluit goed en gemakkelijk af. De glasvezelversterkte kop kan ook achteraf aan SKS-pompen worden gemonteerd. Onderstaand zijn alle pompen van SKS kort weergegeven.

Airkompressor Compact 10

Wie op zoek is naar een degelijke instappomp, kan prima uit de voeten met de AIRKOMPRESSOR COMPACT 10. Het is een stabiele, stalen pomp met een prettig in de hand liggende kunststof handgreep. Pompt tot 10 bar. Adviesprijs 29,99 euro.

Airkompressor 10.0

De AIRKOMPRESSOR 10.0 is voorzien van een gemakkelijk afleesbare 80 millimeter precisiemanometer. De lange hogedrukslang maakt het pompen comfortabeler en spaart het ventiel. Het is een solide pomp met stalen buis en robuuste kunststof voet. Dankzij de kunststof handgreep is er veel grip bij het pompen. Hoge bandenspanningen tot 10 bar zijn geen probleem. Adviesprijs 34,99 euro.

Air-X-plorer 10.0

Stabiele pomp met stalen voet en buis. Met de forse pompbuis wordt gemakkelijk een hoge druk tot 10 bar in de band opgebouwd. De extra lange hogedrukslang biedt ruimte bij het oppompen en spaart het ventiel. Verder: grote precisiemanometer, ergonomisch gevormde Soft-Touch handgreep en de geoptimaliseerde Multi Valve-kop ‘MV EASY’ voor alle ventieltypes. Adviesprijs 39,99 euro.

Airmotion 12.0

De AIRMOTION 12.0 pompt gemakkelijk tot 12 bar en is direct herkenbaar aan de hooggeplaatste precisiemanometer. Deze pomp zal vaak gezien worden bij wedstrijden en in fietswerkplaatsen. Zeer solide, met stalen voet en pompbuis. De extra lange slang met Multi Valve-kop ‘MV EASY’ en de Soft-Touch handgreep verhogen het pompcomfort. Dankzij de gegroefde pompbuis is de pomp ook gemakkelijk te vervoeren. Een topklasse fietspomp. Adviesprijs 49,99 euro.

Air-X-plorer Digi 10.0

Deze unieke vloerpomp is net op de markt en heeft al de eerste testoverwinning binnen. Opvallend is de hoge meetnauwkeurigheid (in 2 decimalen tot 10 bar), dankzij hightech sensortechnologie. De forse stalen pompbuis en de solide metalen voet garanderen een goede krachtoverbrenging. Banden staan er snel mee op exact de gewenste druk. Met Soft-Touch handgreep, extra lange hogedrukslang en de Multi Valve-kop ‘MV EASY’, passend op alle soorten ventielen. Adviesprijs 59,99 euro.

Rennkompressor

Wereldwijd is de RENNKOMPRESSOR al meer dan 55 jaar de meest geliefde pomp in de internationale wielersport. Het is de stamvader van alle vloerpompen. Met onverwoestbare stalen buis, gietijzeren voet, precisiedrukmeter, kenmerkende uitklapvoeten en het houten handvat. Pompt moeiteloos tot maar liefst 16 bar. Het bewijs dat pompen een leven lang mee kunnen gaan. Adviesprijs 64,99 euro.

Air-X-press 8.0

Kunststof instappomp met heel gunstige prijs-prestatieverhouding en een modern design. Oogt strak door de slanggeleiding langs de matzwarte pompbuis. Prettig aanvoelend geribbeld handvat en MULTI VALVE-ventielkop voor alle ventielen. Manometer met nauwkeurige drukweergave, in bar en psi. Pompt door verlengde pompbuis snel naar een druk van 8 bar. Adviesprijs 25,99 euro.

Airworx 10.0

Ook deze krachtige vloerpomp wordt vaak gezien in werkplaatsen. Pompt moeiteloos tot 10 bar, mede dankzij de Soft-Touch-handgreep, robuuste stalen pompvoet en stalen pompbuis. Handig zijn de hooggeplaatste precisiedrukmeter en de extra lange hogedrukslang. Wordt geleverd inclusief twee adapters voor het oppompen van ballen of luchtbedden. Adviesprijs 42,99 euro.

Airstep Digi

De AIRSTEP-voetpomp is ‘het nieuwe pompen’ en ideaal voor mensen die hun rug en armen willen ontlasten. Er is een AIRSTEP met analoge drukmeter maar ook een DIGI-variant met digitale led-drukmeter. Eersteklas sensortechnologie garandeert daarbij een hoge meetnauwkeurigheid en zorgt zo voor de exact gewenste bandenspanning. Groot voordeel van de AIRSTEP is ook de geringe ruimte die deze supercompacte pomp inneemt. Met gemak past deze ingeklapt in de fietstas van een e-bike en met de meegeleverde muurbeugel aan de wand. Pompt tot 7 bar. Adviesprijs 79,99 euro (analoge versie 69,99 euro).

Alle fietspompen ontdekken? Kijk hier.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.