Qibbel heeft het lichtste fietsstoeltje van de markt (het geheim: mesh)

Qibbel heeft het lichtste fietsstoeltje van de markt (het geheim: mesh)

Qibbel scoort met haar voor- en achterzitje, de Qibbel Air. In een paar jaar tijd is het product uitgegroeid tot één van de meest gekozen kinderzitjes in de Benelux. Het lage gewicht, de sterkte en de veiligheid zijn drie van de belangrijkste kenmerken. Qibbel ondersteunt retailers bij de verkoop met een grootse marketingcampagne en POS-materialen.

Bij de ontwikkeling zijn de productdesigners niet over één nacht ijs gegaan. Zij hebben voor de rugleuning gekozen voor de toepassing van mesh. In de eerste plaats zorgt dat voor een laag gewicht. Zo weegt het achterzitje slechts 2,5 kilogram.

Slijtvaste en sterke bekleding

Daarnaast heeft mesh - dat ook veel in outdoorproducten wordt gebruikt - bijzonder prettige eigenschappen. Deze slijtvaste bekleding is zeer sterk. Als het zitje intensief wordt gebruikt, maar ook als het in weer en wind buiten staat, blijft het mesh sterk en houdt het zijn vorm. Het gaat niet stuk, zo heeft Qibbel de afgelopen jaren ervaren. Mesh ventileert bij hogere temperaturen. In geval van regen droogt het mesh razendsnel. Hiermee neemt het fietsplezier toe.

Veilig, mede dankzij vijfpuntsgordel

De Qibbel Air is in alle opzichten veilig, een criterium dat bij aanschaf voor alle ouders logischerwijs zeer belangrijk is. Zowel het voor- als achterzitje is voorzien van een solide vijfpuntsgordel. Kinderen kunnen ervoor, tijdens en na de rit met geen mogelijkheid uitvallen. Dat de Qibbel Air veilig is blijkt ook uit het feit dat het product aan de Europese EN 14344-normering voldoet. Voor de buitenlandse markten, waar bijna alleen maar vraag is naar achterzitjes, heeft Qibbel een TÜV-certificering ondergaan. Qibbel slaagde met vlag en wimpel bij de grondige check die het onafhankelijke testinstituut deed.  

Universele montage

Prettig bij het gebruik is de kinderlijk eenvoudige montage. Die is gelijk aan die van het veelgeprezen Qibbel 6+ Junior zitje. Montage kan dus zonder gereedschappen. Voor het voorzitje is er een universele bevestigingsklem die op de stuurpen vastgemaakt moet worden. De klem leent zich voor gewone stuurpennen, maar ook voor Ahead-stuurpennen. Zodra de bevestiging is gemonteerd, kan het voorzitje erop geklikt worden.

Korte levertijden

De Qibbel Air wordt in Nederland geproduceerd. Dat brengt veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats kan het merk op die manier de kwaliteit van het product waarborgen, want ze heeft alles in eigen hand. Daarnaast zijn de levertijden kort. Dat is prettig in tijden waarin de beschikbaarheid van veel onderdelen en accessoires in de tweewielerbranche onder druk staat. Ten derde heeft de productie in Nederland een voordeel op het vlak van duurzaamheid: tijdens het productieproces wordt er energiezuinig gewerkt en er hoeven minder transportkilometers afgelegd te worden. Binnenkort breidt het bedrijf haar fabriekshal in Nederland uit.

Marketing voor meer verkoop

Ter versterking van de verkoop doet het merk veel inspanningen die dealers ten goede komen. Zo is er een overzichtelijke winkelpresentatie beschikbaar. Daarmee kan het volledige assortiment overzichtelijk gepresenteerd worden, die helpt consumenten de juiste keuze te maken. Tweewielerspecialisten die ook over een dergelijke winkelpresentatie willen beschikken, kunnen zich bij hun groothandel melden. Dat geldt ook voor als zij POS-materialen wensen, zoals een magnetische banner.

Nu het fietsseizoen weer opstart, doet Qibbel ook promotie naar de consument om het merk bij het grote publiek nog bekender te maken. Op dit moment draait er een consumentencampagne, met als doel de brand awareness te versterken. De boodschap is dat de Qibbel Air ouders en hun kinderen voorziet van meer fietsgeluk voorafgaand én tijdens het fietsen. Langs diverse kanalen draagt het merk die boodschap succesvol uit.

Dit artikel is gesponsord door Widek/Qibbel