Veilig fietsen én muziek luisteren met AfterShokz

Veilig fietsen én muziek luisteren met AfterShokz

Muziek luisteren met oortjes of een koptelefoon in het verkeer… Het is niet verboden, maar kan wel gevaarlijke situaties opleveren doordat oortjes en koptelefoons de ingang van de oren bedekken. Hoe kan het wel?

Afleiding verkeer

Om het zo veilig mogelijk te houden, is het belangrijk dat je alle zintuigen benut wanneer je deelneemt aan het verkeer. Bij het luisteren naar een podcast of muziek via oortjes of een koptelefoon schakel je de oren voor een groot gedeelte uit. Hierdoor hoor je als deelnemer in het verkeer amper omgevingsgeluiden, wat kan leiden tot onveilige situaties. Toch willen veel fietsers naar muziek of een podcast luisteren wanneer zijn aan het trainen zijn of naar school fietsen.
Desondanks is het mogelijk om op een veilige manier naar muziek te luisteren tijdens het fietsen. Door de speciaal ontwikkelde Bone Conducting technologie van AfterShokz blijft de ingang van de oren vrij, terwijl de muziek via botgeleiding wordt overgebracht. Op deze manier kan een fietser naar zijn favoriete muziek luisteren terwijl hij of zij ook alle omgevingsgeluiden blijft horen. Op deze manier wordt het aangename van het luisteren naar muziek dus gecombineerd met de veiligheid die nodig is in het verkeer.

AfterShokz 2MosoZo werkt AfterShokz

Zoals hierboven beschreven, werkt AfterShokz met een speciaal ontwikkelde technologie die ervoor zorgt dat het geluid via de jukbeenderen wordt overgedragen, zodat de muziek goed hoorbaar is. Hierdoor worden de trommelvliezen overgeslagen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het veiliger is om te gebruiken in het verkeer, maar hierdoor vermindert het ook de kans op gehoorschade.
De koptelefoons van AfterShokz maken allemaal gebruik van een bluetoothverbinding, waardoor deze draadloos fungeren. Verder beschikken alle soorten AfterShokz over een interne batterij die afhankelijk van het model minimaal 6 uur meegaat. Ook zijn alle AfterShokz-headphones spatwaterdicht. Hierdoor zijn ze perfect om te gebruiken tijdens een training of workout.

Naar school met AfterShokz

Ook veel schoolgaande kinderen luisteren naar muziek op de fiets. Omdat kinderen nog sneller zijn afgeleid en overhaaste beslissingen nemen in het verkeer, is een Bone Conducting-koptelefoon de meest veilige keuze voor hen. Ook zij kunnen op deze manier tijdens hun rit naar school op een veilige wijze naar muziek luisteren. Een geruststellende gedachte voor veel ouders.

Alle AfterShokz headphones zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en worden geleverd met oplaadkabels, een case of beschermhoes en oordopjes voor de momenten dat je je wel even wilt afzonderen.

2moso is sinds een jaar de exclusieve sport distributeur voor alle AfterShokz-headphones. Wanneer u interesse heeft om het merk op te nemen in uw winkel, dan praten we graag over de mogelijkheden om een display te plaatsen waar klanten het systeem gemakkelijk kunnen testen.

Dit artikel is gesponsord door 2moso.