Re-Lock: een fietsslot dat echt slim en veilig is

Re-Lock: een fietsslot dat echt slim en veilig is

Een auto openmaken zonder dat je de sleutel in het slot hoeft te steken, is tegenwoordig niks nieuws meer. Onder de fietsers is dat nu nog niet erg populair. Maar de ontwikkelingen van deze digitale smartsloten gaan nu wel razendsnel.

Re-Lock is een Nederlands product, van ontwikkeling tot en met de assemblage van de Nederlandse elektronica en software. Re-Lock is ontwikkeld met passie voor fietsen en de natuur. Het is dan ook geheel 'groen' ontwikkeld en voldoet aan het cradle-to-cradleprincipe. De materialen kunnen oneindig worden hergebruikt en onschadelijk worden afgebroken.

Het uitgangspunt is uiteraard dat zo’n fietsslot de fiets beschermt tegen diefstal. Daarnaast is gebruiksgemak een belangrijk aspect dat Re-Lock in de ontwikkeling meeneemt. Het slot moet door nagenoeg iedere fietseigenaar gebruikt kunnen worden.

ART** keurmerk

Er bestaan reeds een aantal merken die deze elektronische fietssloten aanbieden. Naast de basisfunctionaliteiten, zoals te openen met een persoonlijke code of luid alarmsignaal bij diefstal, heeft het merk ook het ART** keurmerk. Maar wat is er dan effectief anders bij Re-Lock?

Tot nu toe zijn de elektrische automatische fietssloten of onveilig of onbetaalbaar. Re-Lock is én gebruiksvriendelijk én veilig (doet wat het moet doen: beschermen tegen diefstal) én betaalbaar, zonder abonnement.

Kun iemand zijn fiets niet meer terugvinden, omdat deze bijvoorbeeld in een grote stalling geparkeerd staat, dan kan de fiets met de find your bike-functie in de app teruggevonden worden.

re-lock_slot+app

Lock reminder in app

Vergeten je de fiets op slot te zetten? Dan geeft de app een signaal af op jouw smartphone om je te helpen herinneren om de fiets op slot te zetten. Toekomstige software updates kunnen via bluetooth gemakkelijk worden gedownload in het slot.

Als je meerdere fietsen hebt, bijvoorbeeld een stads- en een tourfiets, of als je de sloten van de kinderen wilt regelen, dan kun je deze via één app aansturen. Verder is de batterijlevensduur van 3 jaar. Afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik gaat de batterij ongeveer drie jaar mee en hoeft het niet opgeladen te worden. De batterij kan vervangen worden door de vakhandel.

Met één hand op slot te zetten

Re-Lock is met één hand makkelijk op slot te zetten en je maakt hem zelfs open zonder handen. Het slot opent automatisch wanneer jouw smartphone of E-key in jouw tas of broekzak ligt. Erg handig en makkelijk dus!

Het kan zowel met de smartphone als een additionele E-key geopend worden. In situaties waarin fietsen door verschillende gebruikers worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij koeriersdiensten, politie en pakketbezorgers, kan dit een handige toevoeging zijn.

Re-Lock houdt inwendig constant bij wat het status van het slot is. Bij eventuele diefstal, kan er op 'send' gedrukt worden en stuurt het slot alles naar de verzekeringsmaatschappij.

Te leveren met LoRa

LoRa staat voor Long Range en kan met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van Wifi of 4G. Het is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar wel af en toe wat data moet doorgeven. Met deze communicatie is het dan mogelijk om via een server het slot commando’s te geven en het slot kan hiervan bevestigingen retour zenden. Deze uitvoering van het slot is ideaal voor het beheren en managen van grote aantallen fietsen en bijvoorbeeld voor het verhuren van (elektrische) fietsen.

Het heeft een breed elektronisch platform (IoT), hiermee kan in de toekomst ook andere fietsaccessoires aan gekoppeld worden.

Ideaal voor OEM-gebruik

Door de eenvoudige montage, kan het Re-Lock slot perfect als OEM gebruikt worden voor zowel de E-bikes als de reguliere fietsen.

Met de know-how van Re-Lock op technologisch gebied en de jarenlange ervaring van Service Best International in de auto- en fietsaccessoires branche en Gransier Bikeparts in de fietsvakhandel, staat Re-Lock in de startblokken om ’s werelds slimste, veiligste en bestverkochte elektronische fietsslot te worden.

Dit artikel is gesponsord door Service Best International in samenwerking met Gransier Bikeparts.