Winkelverkiezing: Awards voor Zwaan Bikes, Qicq en Nijland Tweewielers

Tijdens de finalebijeenkomst van de Tweewielerwinkel van het Jaar zijn maandagavond 20 september ook 3 Awards uitgereikt voor de hoogste score bij de mystery shopper, de beste online performance en het meest duurzame bedrijf.
De Award voor het meest duurzame bedrijf van deze verkiezing was voor Nijland Tweewielers in 's-Heerenberg. De Award werd aangeboden door Juncker Bike Parts.

Elk jaar pikt de jury er een aantal zaken uit waar ze bijzondere aandacht voor heeft. Hiermee willen organisatie en jury bereiken dat de branche hier ook aandacht voor krijgt. Het zijn elementen binnen de bedrijfsvoering waar de onderneming op drijft of die de komende jaren steeds belangrijker worden.

Zwaan Bikes wint Award voor het meest klantvriendelijke bedrijf

De twintig bedrijven die genomineerd waren voor de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar kregen allen bezoek van een mystery shopper van Secret View. Dit onderdeel van de verkiezing laat zien hoe de klant de winkel waardeert. Met een zeer goede score en een dito goede ontvangst van de klant is Zwaan Bikes in Rotterdam degene die deze trofee voor dit jaar terecht verdient. Bij de uitreiking van de Award toonde Dave Zwaan zich bijzonder verheugd. “We zijn voortdurend bezig om de klantbeleving perfect te krijgen, tot in detail. Dan is zo’n award een prachtige bevestiging.”

De Award voor het bedrijf dat het beste werd beoordeeld door de mystery shopper was voor Dave Zwaan van Zwaan Bikes in Rotterdam. In het midden eigenaar Dave Zwaan, geflankeerd door de juryleden Hedwig Berendsen (links) en Ferry Smith.

Qicq wint Award beste online performance

Online is een belangrijk kanaal geworden in de huidige retail. Om die reden is dit al een aantal jaren een aandachtspunt van de jury. Een goede presentatie op de – vooral mobiele – website is belangrijk om contact met klanten te leggen en te onderhouden. Met ruime afstand tot de rest van de deelnemers heeft Qicq in Amsterdam laten dat online performance meer is dan alleen een berichtje op Facebook posten. Het bedrijf zet alle beschikbare kanalen in, vraagt actief om reviews en reageert hier ook gericht op en de digitale wereld volledig in haar dagelijkse bedrijfsvoering geïntegreerd.

Het bedrijf dat van alle genomineerden online zijn zaakjes het beste op orde heeft, is Qicq in Amsterdam. Zij kregen de bijbehorende Award.

Nijland Tweewielers wint Award voor meest duurzame bedrijf

Duurzaamheid is dit jaar hét onderscheidende thema van de verkiezing. Om het thema goed te kunnen beoordelen werd de jury ondersteund door de Stichting Duurzaam. Duidelijk werd dat hier nog veel te winnen bij de genomineerde bedrijven. Eigenlijk is het nauwelijks een onderwerp. Ondernemers zijn niet of nauwelijks bezig met verduurzamen. Het beperkt zich vaak tot zonnepanelen en een warmtepomp.
Het bedrijf dat qua duurzaamheid de hoogste ogen gooide en hier ook actief mee aan de slag is, is Nijland Tweewielers in ’s-Heerenberg. Zij veroverde de Award voor het meest duurzame bedrijf binnen de verkiezing. Chantal van Rekum-Nijland: “We hebben duurzaamheid tot een speerpunt binnen onze bedrijfsvoering gemaakt. We hebben zonnepanelen, een preventiemedewerker en hebben de arbeidsomstandigheden zo duurzaam mogelijk ingericht.” Nijland Tweewielers ontving de Award uit handen van Anton Nijhuis van Juncker Bike Parts. Verkiezingspartner Juncker heeft deze Award omarmd omdat ze bedrijven wil stimuleren om duurzaamheid hoger op de agenda te zetten.


Hoofdpartner:

Partner:

Vriend van de Verkiezing: