‘Vélovak keert terug met hernieuwde energie’

‘Vélovak keert terug met hernieuwde energie’

Na het ‘verloren’ jaar 2020 is er dit jaar gelukkig weer een editie van Vélovak. De organisatoren hebben extra hun best gedaan en de beurs gaat dan ook met hernieuwde energie en een verbrede opzet van start. Mascha de Bruin en Gerard van Muijden van organisator Easyfairs vertellen er alles over.

‘Vélovak keert terug met hernieuwde energie’

Vélovak is gericht op de Benelux. Exposanten zijn groothandelaren, fabrikanten en dienstverleners die actief zijn voor tweewielerwinkels. En dat in breedste zin van het woord. Het aanbod op de beursvloer varieert van werkplaatsinrichting tot beveiliging en bevoorrading. Dealers vinden op Vélovak alles wat nodig is om de winkel en werkplaats te onderscheiden en draaiende te houden. Maar bezoekers die in 2019 de laatste editie bezochten zullen dit jaar wel voor een verrassing komen te staan, stelt Gerard van Muijden.

Brede opzet met 7 segmenten

Mascha de Bruin is als head of event bij Easy Fairs verantwoordelijk voor de beurs Vélovak.

De beurs bestaat dit jaar uit zeven segmenten: e-bikes en stadsfietsen, winkel en werkplaats, accessoires, scooters, onderdelen, sportief en diensten/systemen. Voor ieder wat wils dus. Marketing Coördinator Gerard van Muijden geeft kort enkele nieuwe gezichten weer die zich op de beurs presenteren. “Denk aan AXA Bike Securities, Continental by 2Move 2Wheel, Hartje, specialist in e-steps Pro Mount International, Puky en Wiki Sports. Heel afwisselend dus. Het aandeel van scooters is ook enorm gegroeid.”

Eindelijk weer collega’s ontmoeten

Gerard van Muijden geeft als Marketing Coördinator vorm aan Vélovak.

Gerard van Muijden en zijn collega Head of Event Mascha de Bruin zijn maar al te blij dat ze weer vooruit kunnen kijken en de coronaperiode achter zich kunnen laten. De Bruin: “Dat gevoel van elkaar weer willen ontmoeten na de vervelende coronaperiode hebben we bewust meegenomen in de opzet van de beurs dit jaar. Het samen beleven, daar hebben we groot op ingezet. We zien de beurs dan ook mede als een bedrijfsuitje voor de fietsbranche. Gezelligheid, kennis en beleven, alles op één plek. Je ziet niet alleen fabrikanten en retailers, maar je kunt ook allerlei zaken testen zoals fietsen en e-scooters.”

Openingstijden Vélovak 2021

  • Corona-versoepelingen: ook Vélovak krijgt groen licht vanuit overheidZondag 19 september:
    12:00 uur – 18:00 uur
  • Maandag 20 september:
    10:00 uur – 18:00 uur
  • Dinsdag 21 september:
    10:00 uur – 17:00 uur

Bestel je gratis tickets online via www.velovak.nl

Organisatie zet zwaar in op beleven

Dat beleven komt onder meer terug in het Start-up Plein, vertelt Gerard van Muijden. “Zo staat er een partij met een tegel voor het opladen van accu’s van tweewielers. Ook staat er een ondernemer met fietsen die bijzonder snel opgeladen kunnen worden. Daarnaast doet ook start-up Pragma Industries mee met de innovatieve waterstoffiets Alpha, is er innovatieve regenbescherming voor je fiets en kan de bezoeker de unieke designs van het Deense cargobike-merk Black Iron Horse ontdekken. We hopen dat dit in de toekomst gaat groeien.”
Ook heeft Easyfairs een speciale plek ingeruimd voor scooters en is er een speciale testroute. Gerard van Muijden: “Op het testparcours kunnen bezoekers fietsen, steps en e-scooters uitproberen. En omdat we op de beurs ook een sportief segment hebben, is er dit jaar een Sport Café in samenwerking met het Belgische blad Grinta! en het biermerk Kwaremont. In dit café kan de bezoeker met zijn of haar collega’s en branchegenoten zittend genieten van een biertje in een sportieve sfeer. Er wordt ook een leuke quiz gespeeld.”

Toegang met corona check app

Veiligheid staat nog steeds voorop bij Vélovak. De beurs is dan ook alleen toegankelijk met de corona check-app. “We willen geen brandhaard worden en stellen de veiligheid van de bezoekers en ons personeel boven alles. Iedereen met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs is van harte welkom. Alle informatie daarover staat op de website van de beurs”, aldus Mascha de Bruin.

Kennistheater samen met Tweewieler

Voor de organisatie van het Kennistheater tekenen de beursorganisatie én Tweewieler.

Naast beleven is er uiteraard ook ruimte om kennis op te doen. “Dit gebeurt in het Tweewieler Kennistheater, dat wij als beursorganisator opzetten samen met hoofd mediapartner Tweewieler. Twee thema’s die behandeld worden door marketingbureaus MM en Many Tastes zijn: de 5 stappen naar een succesvol marketingplan en hoe je als bedrijf of merk nu echt het verschil maakt. Ook is er een sessie over de waterstoffiets Alpha”, zegt Van Muijden. Kennis van het ambacht wordt ook opgedaan bij een nieuwe samenwerking met Roetz-Bikes, Vélovak Fiets genaamd. Daarbij maken studenten van een oude fiets een mooie nieuwe tweewieler. Studenten zijn sowieso uitgenodigd om te komen in het kader van Skills Heroes. Ze kunnen dan kennis opdoen maar ook kennis delen om zo het ambacht van fietsenmaker te promoten.

De Bruin en Van Muijden kijken alweer in alle vertrouwen vooruit naar 2022. “Meer informatie daarover vinden de bezoekers en exposanten in de Business Lounge. We hebben er in elk geval heel veel zin in om iedereen weer te zien!”