Vélovak: dit is het programma van hét bedrijfsuitje van de tweewielerbranche

Vélovak: dit is het programma van hét bedrijfsuitje van de tweewielerbranche

Op zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 september is het zover, dan vindt de tweewielervakbeurs Vélovak plaats in de Evenementenhal Gorinchem. Er staat veel te gebeuren aankomende editie met veel nieuwe deelnemers en meer beleving dan ooit tevoren! De registratieportal is open, registreer je nú voor een bezoek aan Vélovak 2021!

Er zijn na de editie in 2019 veel stappen gezet met onder andere een het Testparcours voor fietsen en e-scooters, het Sport Café powered by Grinta!, het Start-up Plein met verschillende innovaties en een vernieuwd Tweewieler Kennistheater. Echter kon dit vanwege Covid-19 vorig jaar niet plaatsvinden helaas.

Mascha de Bruin, head of cluster Retail van beursorganisator Easyfairs: "We hebben zeker niet stilgezeten het afgelopen jaar. Wij hebben deze tijd goed benut om het concept nog sterker neer te zetten. Uiteraard hebben wij ook hard gewerkt aan een verbreding van het aanbod voor september 2021 en dat is gelukt! Met bijna 100 exposanten, ruim 200 merken en veel activiteiten zijn wij er zeker van dat wij een mooi aanbod kunnen bieden aan de bezoekers."

Goede doorstroom

Mascha de Bruin benadrukt dat een beurs zoals Vélovak kan plaatsvinden, omdat de grootte van de hal een goede doorstroom van bezoekers mogelijk maakt en genoeg ruimte biedt om afstand tot elkaar te houden.

De bezoekers van Vélovak komen gericht en op één dag. Daarnaast zijn het allemaal ondernemers die op de beursvloer rondlopen met een professioneel bezoekersdoel. Uiteraard nemen wij alle voorzorgsmaatregelen die voor 19-21 september gelden. Kijk hiervoor opvelovak.nl/covid-19-faq voor antwoorden op de meest gestelde vragen over de huidige coronasituatie", voegt Mascha de Bruin toe.

Programma en sprekers Tweewieler kennistheater definitief

Op alle beursdagen worden verschillende kennissessies met uiteenlopende thema’s georganiseerd door vakblad Tweewieler en Vélovak. Van fietsaccu-revisie tot aan unieke marketingstrategie door puur jezelf te blijven en van de waterstoffiets tot aan het maken van een succesvol marketingplan in 5 stappen. Dit en meer vind je in het vernieuwde Tweewieler Kennistheater:

Fietsaccu revisie

Hannes de Jong, directeur eigenaar van Heskon BV fietsaccu revisie, is te gast op het Tweewieler Kennistheater. Hij gaat objectief in op het onderwerp fietsaccu revisie met enkele voorbeelden. Het thema fietsaccu revisie heeft zowel voorstanders als tegenstanders, vooroordelen en aannames. Alleen is het een goed alternatief? Na deze sessie kun je hierover je eigen conclusie trekken.

Hoe maak je als bedrijf of merk nu echt het verschil?

Op de zondag zullen Martijn Muller en Martin Klomp, merkbouwers bij marketingbureau MM het kennisprogramma van het Tweewieler Kennistheater op Vélovak openen. Zij gaan met je bespreken hoe je als bedrijf of merk het verschil maakt. In een tijd van informatie-overload is het belangrijk dat je goed uitdraagt waar je voor staat in je communicatie in plaats van direct werken aan je advertenties, website et cetera. Ieder bedrijf heeft een uniek DNA en na deze sessie weet je hoe jij hét verschil kunt maken op basis van de behoeftes van je klanten.

Is een fiets op waterstof de toekomst?

De innovatieve Alpha waterstof-fiets zal niet alleen schitteren op het Start-up Plein, maar ook in het Tweewieler Kennistheater. Dick van Goch vertegenwoordiger van Nederland van het Franse bedrijf Pragma Mobility spreekt elke dag in het Kennistheater. Hij vertelt je alles over de fiets. Waterstof wordt steeds meer genoemd als de energiebron van de toekomst, omdat met dit tussenmedium elektriciteit van zonne- en windenergie kan worden opgeslagen. Dit lijkt erg geschikt voor de transportsector, zeker voor zwaar vervoer en auto’s. Alleen is deze technologie ook voor fietsen geschikt en hoe werkt het? Dat ontdek je tijdens deze sessie.

In vijf stappen naar een succesvol marketingplan

Tot slot spreekt ook de oprichter van het marketingbureau voor lokale retail Many Tastes, Fiorienne Westenberg. Zij gaat de vijf stappen naar een succesvol marketingplan voor jouw onderneming toelichten. Marketingbureau Many Tastes helpt je tijdens deze kennissessie bij het kiezen van de juiste prioriteiten en reikt verschillende marketing “aanvalstechnieken” aan in de vorm van een overzichtelijk 5-stappenplan. Dan weet je eindelijk waar je moet beginnen!

Start-up Plein

Een ander onderdeel van het nieuwe concept van Vélovak is het Start-up Plein. Dit is de plaats voor het ontdekken van verschillende innovatieve start-ups in de tweewielerbranche. Van ’s wereld eerste draadloze oplaadtegel van TILER tot een startend concept van op maat gemaakte en high-end racefiets onderdelen gepresenteerd door SPEECO.

Van elektrische en 100% gerecyclede bakfietsen met een unieke achterwielbesturing van het Deense merk Black Iron Horse, tot een game changer op het gebied van moderne cargo ebikes met een unieke kanteltechnologie en een flexibel opbouwsysteem van het Oostenrijkse merk GLEAM.

Ook is hier natuurlijk de eerste en enige fiets op waterstof ter wereld van DIVAGO Consulting te vinden en ’s werelds snelst ladende e-bike van Ostrichoo E-bikes.

Tot slot, ontdek je de innovatieve regenbescherming van Rainjoy, de marketingconcepten voor grote impact van Fingo en de personaliseerbare fietskratten van Bicibo.

Sport Café powered by Grinta!

Aankomende editie staat er niet alleen een programma in het Tweewieler Kennistheater, maar ook in het Sport Café powered by het sportieve Belgische blad Grinta! Er worden tijdens de drie beursdagen verschillende activiteiten georganiseerd voor de sportspecialist in de tweewielerbranche. Zo organiseert Busybee Bike Products elke dag een dé 'petje op petje af'-wielersportquiz, hoe ver rijkt jouw kennis? Wie weet win je wel iets moois!

Op de maandag zal voormalig profwielrenner en huidig wielercommentator Stef Clement aanwezig zijn op Vélovak en op twee tijdstippen vertellen over zijn carrière en de recente samenwerking met het merk Muon e-bikes.

Tot slot komt Rob Verstappen vertellen over de Bike Care die Dynamic Bike Care/2Moso verzorgt voor niemand minder dan de Jumbo Visma ploeg. Dit onder het genot van de nieuwste Grinta! en een lekker Kwaremont biertje mag zeker niet gemist worden!

Digitale draagtas

Beursorganisator Easyfairs gaat ook zelf tijdens Vélovak in september een innovatie presenteren, namelijk de Smart Badge technologie. Deze Smart Badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen en het uitwisselen van visitekaartjes, flyers en dergelijke. De Smart Badge maakt het mogelijk om door middel van het scannen van de Smart Badge contactloos informatie van de exposant te verkrijgen. Hierdoor creëer je een persoonlijk overzicht van je beursbezoek. Op deze manier kan de bezoeker product- en bedrijfsinformatie verkrijgen zonder enig fysiek contact. De Smart Badge is een soort digitale draagtas.

Openingstijden Vélovak 2021

  • Zondag 19 september: 12:00 uur – 18:00 uur
  • Maandag 20 september: 10:00 uur – 18:00 uur
  • Dinsdag 21 september: 10:00 uur – 17:00 uur

Registreer je hier voor een bezoek aan Vélovak 2021!