Hercules presenteert innovaties op aangepaste manier

Het coronavirus drukt nog altijd een stempel op de tweewielerbranche. Hercules GmbH heeft daarom haar nieuwe modellen voor 2022 op aangepaste wijze aan Nederlandse en Belgische dealers gepresenteerd. Zij waren eind juli en begin augustus op afspraak welkom in de showroom van Hercules in het Duitse Emstek, maar door de strenge covidregels was het lastig voor ondernemers uit de Benelux een bezoek aan Duitsland in te plannen.
Delen:

Hercules GmbH is in mei begonnen met de introductie van het 2022-assortiment bij dealers in Europa. Zij ontvingen traditiegetrouw een fraai dealerboek met daarin afbeeldingen en specificaties van het nieuwe aanbod. Op dat moment is ook direct een begin gemaakt met de intake en het plannen van dealerbestellingen voor komend seizoen. Dat werk is nu grotendeels afgerond.

De Hercules Futura Fold vouwfiets.

Veelzijdige collectie

“Het assortiment voor 2022 bestaat deels uit modellen die doorlopen vanuit het modeljaar 2021. Daarnaast is er een groot aanbod van nieuw ontwikkelde modellen”, zegt Joep Stumpe, accountmanager voor de Benelux.
“Enkele van die nieuwe modellen hebben we overigens al in het voorjaar gelanceerd. In maart was er bijvoorbeeld de introductie van de Intero FIT-modellen met Panasonic-motoren. En in april voegden we de sportieve Edison-modellen met Shimano EP8 toe.”

De Montfoort I F8 wordt door Hercules specifiek voor de Benelux op de markt gebracht.

De collectie e-bikes van Hercules bestaat uit sportieve modellen met krachtige motoren van Bosch, Brose, Shimano en Panasonic en e-bikes met Bosch-motoren voor dagelijks gebruik. Die modellen zijn deels speciaal voor de Benelux-markt ontwikkeld. Hercules GmbH is succesvol met e-bikes die geschikt zijn voor grotere en zwaardere consumenten en timmert daarnaast aan de weg met een serie compacte, elektrische vouwfietsen. Behalve de e-bikes heeft Hercules een aantal trekking-modellen zonder ondersteuning in het assortiment. Deze zijn er vanaf 729 euro.

Nieuw voor 2022
Hercules Montfoort I F8. Consumentadviesprijs: 3.379 euro
Hercules NOS FS SUV 2.1. Consumentadviesprijs: 5.699 euro
Futura Fold I F8 Belt. Consumentadviesprijs: 3.879 euro (accu: 400 wattuur)
Wanderer E Tourer I F5. Consumentadviesprijs: 5.199 euro

Exclusief karakter

Het merk Wanderer neemt een aparte positie in het portfolio van Hercules GmbH in. Dit merk met een select aanbod e-bikes, alle in glanszwart, is bedoeld voor veeleisende klanten. De hoogwaardige componenten en onderscheidende styling geven de fietsen van dit merk een exclusief karakter.

E Tourer I F5 van Wanderer.

Groei in Benelux

Na de overname van het Duitse merk Hercules GmbH door ZEG in 2014 en de oprichting van Hercules GmbH is de verkoop van (elektrische) Hercules- fietsen sterk gegroeid. Niet alleen in Duitsland maar ook in andere Europese landen. In Nederland en België wordt Hercules vertegenwoordigd door Joep Stumpe en Jacob Udo. Zij ondersteunen en adviseren de Hercules-klanten.

Hercules GmbH heeft een internationaal verkoopkantoor in het Noord-Duitse Emstek. Van daaruit worden alle activiteiten centraal georganiseerd. De vertegenwoordigers in Nederland en België zijn het aanspreekpunt voor de dealers waardoor er korte communicatielijnen zijn.

Dit artikel is gesponsord door Hercules.

Dit vind je misschien ook interessant