Winkelverkiezing: deze 6 finalisten strijden om de titel

Winkelverkiezing: deze 6 finalisten strijden om de titel

De finale van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 is begonnen! Zes tweewielerspecialisten gaan de eindstrijd met elkaar aan. Wie pakt tijdens de finalebijeenkomst op Vélovak de felbegeerde titel?

Net als afgelopen jaren was ook dit jaar de keuze niet gemakkelijk voor de vakjury. De twintig genomineerde bedrijven bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Juryvoorzitter Ferry Smith: “We hebben dit jaar nog meer dan anders over de volle breedte gekeken naar de aspecten van ondernemerschap. Het is niet meer zo dat de winkel wint die er het mooiste uitziet. De jury let op meer zaken dan winkelinrichting. Een modern bedrijf vraagt om een actuele bedrijfsvoering en moet voldoen aan heel veel verschillende punten. Daardoor is er dit jaar meer competitie tussen de bedrijven dan ooit. We zijn met de jury dan ook diepgaand aan het wroeten geweest.”

Mystery shoppers geven hoge cijfers

De afgelopen weken zijn de 20 genomineerde bedrijven uitgebreid beoordeeld. Zo kregen ze bezoek van een mystery shopper. Deze beoordeelde de ontvangst in de winkel, het verloop van het verkoopgesprek, de uitstraling van de winkel en tal van andere facetten die klanten belangrijk vinden en waar ze hun koopbeslissing op baseren. Opvallend was dat ook dit jaar het niveau dat de mystery shoppers optekenden ontzettend hoog was. Duidelijk is dat tweewielerspecialisten de afgelopen jaren grote vooruitgang hebben geboekt als het gaat om een positieve klantbeleving.

Duurzaamheid speerpunt, volop werk aan de winkel

Duurzaamheid is een van de aspecten waar dit jaar extra aandacht voor is bij de jurering. Alle genomineerden werden daarover nog eens extra ondervraagd: “Het bleek dat er op het gebied van duurzaamheid bij de meeste bedrijven nog wel wat te verbeteren is, veel genomineerden scoorden niet best op dit punt”, aldus Smith.

De Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 wordt gekozen door een vakjury die de deelnemende bedrijven uitgebreid analyseert. De vakjury bestaat uit de volgende branchespecialisten: (vlnr) Remco Tekstra (secretaris Fietsen RAI Vereniging), Guy Crab (algemeen secretaris TRAXIO Tweewielerbedrijven), voorzitter Ferry Smith (director international public affairs ANWB), Hedwig Berendsen (redacteur Tweewieler) en Wilco Kruitbosch (voormalig eigenaar Kruitbosch Zwolle).

Bedrijven zaten dicht tegen elkaar aan

De jury kwam uiteindelijk op zes finalisten in plaats van vier. Juryvoorzitter Ferry Smith: “Waar de een goed scoort bij het ene punt, scoort die soms weer slecht bij een ander. Dat resulteert erin dat veel bedrijven dicht tegen elkaar aan zitten. De zes gekozen bedrijven zijn een voorbeeld van modern ondernemerschap.” Het wordt in de finaleronde nog spannend wie er gaat winnen, de zes finalisten worden de komende tijd bezocht en stevig aan de tand gevoeld door de vakjury.
Wie er uiteindelijk met de hoofdprijs, de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2021, vandoor gaat wordt bekendgemaakt in de grote finale die op maandag 20 september aanstaande wordt gehouden tijdens Vélovak.

En dit zijn de zes finalisten!

Deze zes bedrijven maken met elkaar uit wie zich dit jaar Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 mag noemen. Ze staan op alfabetische volgorde. Leer de finalisten beter kennen door op de linkjes te klikken.

Wie wint de Awards?

Naast de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 zijn er dit jaar door de genomineerde bedrijven maar liefst 3 Awards te winnen: voor de meest duurzame winkel, de winkel met de beste online performance en de winkel die de hoogste ogen gooit bij de mystery shoppers. De Awards worden, net als de hoofdprijs van de verkiezing, uitgereikt tijdens de finalebijeenkomst tijdens Vélovak op maandag 20 september aanstaande.

Hoofdpartner:

Partner:

Vriend van de Verkiezing: