SKS Germany en het voordeel van zélf produceren

SKS Germany en het voordeel van zélf produceren

Veel merken kopen wereldwijd bestaande producten in en zetten er hun logo op. Dat betekent minder controle op kwaliteit, prijzen en levertijden. Vooral in tijden van schaarste, zoals nu. Met gehoorde levertijden van meer dan een jaar. Gelukkig niet bij SKS Germany. Omdat SKS 100 jaar geleden al koos voor 'Made in Germany'.

Corona legt veel van onze oude gewoonten bloot en plaatst er vraagtekens bij. Waarom kiezen we nog voor producten uit het Verre Oosten? De trend is al ingezet naar meer lokaal produceren. Dan ben je minder afhankelijk, de kwaliteit en levering is constanter en het bespaart veel transportkosten en daarmee CO2-uitstoot. Ook is de welvaart van de eigen regio erbij gebaat. Als een product goed en gewild is, wil je het aan je klanten kunnen leveren.

SKS Germany kan leveren en kon haar productiecapaciteit dit jaar zelfs nog verder verhogen. Zonder noodzaak van prijsverhogingen. Dat maakt de SKS-producten extra aantrekkelijk.

Alléén SKS-dealers mogen exclusieve producten leveren

SKS-dealers kunnen een breed assortiment van fietsaccessoires aanbieden. Plus de zogenoemde exclusieve producten, die nergens anders te verkrijgen zijn. Goed voorbeeld is Compit: het unieke smartphone stuurhoudersysteem van SKS, dat in korte tijd een absolute bestseller is geworden en waar dealers mooie omzetten mee maken.

De hardlopers van SKS

Dat zijn er inmiddels vele. De smartphonehouders, zoals Compit en de Smartboys. Ook de nieuwe Bikepacking tassen schieten omhoog in de verkoop. Het gaat om een zadeltas met geïntegreerd spatbord, een frametas en een stuurtas, met een inhoud van 4, 9, en 13 liter en adviesprijzen vanaf 59,99 euro. Ook op deze tassen rust natuurlijk 5 jaar garantie. Opvallend is verder de hoge verkoop van de vele soorten spatborden, waarschijnlijk door het wisselvallige weer. Natuurlijk horen de welbekende pompen van SKS ook bij de bestsellers.

Sell back: als je gelooft in je eigen product

Sommige bedrijven huiveren ervan: een product terugnemen dat de dealer niet verkoopt. SKS niet. Komt het veel voor? Nauwelijks. Omdat de producten doen wat ze beloven en zelden lang in de winkel blijven liggen.

Heeft u een fietsbedrijf?

Bent u fietsdealer en staat SKS nog niet in uw winkelschappen? Neem dan contact op via christon.geurten@sks-germany.com (Zuid-Nederland), michael.vos@sks-germany.com (Noord-Nederland) of vera.vandenbroeck@sks-germany.com (België en Luxemburg)

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.