Hercules scoort met e-bikes specifiek voor Benelux-markt

Hercules scoort met e-bikes specifiek voor Benelux-markt
Met een deels vernieuwde collectie voor 2022 zet Hercules in op verdere omzetgroei.

Sinds de overname van Hercules door ZEG, in 2014, en de oprichting van Hercules GmbH is de verkoop van Hercules' e-bikes en fietsen sterk gegroeid. Niet alleen in 'thuismarkt' Duitsland, maar ook in veel andere Europese landen. Met een deels vernieuwde collectie voor 2022 zet Hercules in op verdere omzetgroei.

Hercules GmbH heeft een internationaal verkoopkantoor in het Noord-Duitse Emstek. Van daaruit worden alle activiteiten centraal georganiseerd. In Nederland en België wordt Hercules GmbH vertegenwoordigd door Joep Stumpe en Jacob Udo. Zij ondersteunen en adviseren de Hercules-klanten en zijn tevens het eerste aanspreekpunt van dealers in de Benelux.

E-bikes aangepast aan wensen

Speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt heeft Hercules GmbH e-bikes ontwikkeld die voldoen aan de wensen van veel consumenten uit de Lage Landen. Inmiddels zijn deze modellen al een aantal jaren op de markt. Deze hebben bijgedragen aan de toegenomen verkoop van Hercules in beide markten.

Een toevoeging is de Montfoort I F8.

Innovaties

Voor het seizoen 2022 zijn er diverse nieuwe ontwikkelingen en innovaties bij Hercules waar te nemen. Eerste toevoeging is de Montfoort I F8 (adviesprijs 3.379 euro), een e-bike met Bosch Active Plus-motor, intube-accu (500 wattuur), Intuvia-display, Shimano-schijfremmen en Shimano Nexus 8-versnellingen. Hij wordt uitgevoerd in een donkerzilveren, matte kleur.

Het broertje daarvan is de Montfoort F7 Belt (adviesprijs 3.049 euro). Deze komt op de markt met een Bosch Active Plus-motor, een accu van 400 wattuur, een Intuvia-display, Magura HS 11-remmen, Shimano Nexus 7-versnellingen en een riemaandrijving van Gates. Bij deze elektrische fiets heeft Hercules voor een blauwe, matte kleurstijl gekozen.

De Montfoort F7 Belt.

Doorloopmodellen

Daarnaast zijn er enkele succesvolle doorloopmodellen die ongewijzigd blijven ten opzichte van de collectie in 2021. Hierbij gaat het om de Montfoort F7 (adviesprijs 2.849 euro). Deze heeft gelijke specificaties als de Montfoort F7 Belt, alleen heeft deze een ketting in plaats van een riemaandrijving. De Montfoort F7 is er in twee kleuren: antraciet mat en bruin mat. Laatstgenoemde is wel een nieuwigheid voor volgend seizoen.

Tweede model die doorloopt naar 2022 is de Nizza F7.

Model Nizza F7

Tweede model die meegaat naar 2022 is de Nizza F7 (adviesprijs 2.449 euro). De belangrijkste specificaties daarvan zijn de Bosch Active Line-motor, de accu van 400 wattuur, het Purion-display, de Magura HS 11-remmen en de Shimano Nexus 7-versnellingen. Deze e-bike blijft verkrijgbaar in een matte antracietkleur.

Dit artikel is gesponsord door Hercules Bikes

Lees ook: Hercules breidt collectie sportieve SUV-modellen uit