Hercules breidt collectie sportieve SUV-modellen uit

Hercules breidt collectie sportieve SUV-modellen uit

Hercules zet voor 2022 een nog sterker accent op elektrische SUV-modellen. Het Duitse fietsenmerk lanceerde vorig jaar al een model in dit segment, de Pasero SUV 1-10 met Brose-ondersteuning. Dat bleek zo'n succes dat er ditmaal vier extra modellen bijkomen. Op het vlak van sportieve e-bikes lanceert het merk eveneens een gravelbike.

De elektrische SUV’s van Hercules verenigen een mountainbikeframe met de eigenschappen van een comfortabele trekkingfiets. Sportieve looks en prettig rijgedrag zijn zodoende gegarandeerd. De fietsen zijn geënt op gebruik onder uiteenlopende omstandigheden en op wisselend terrein: verhard en onverhard. “Ik vergelijk ze met de SUV-auto: ze zien eruit als een terreinauto, maar zijn geen diehard Jeeps. De SUV’s hebben in de basis een mountainbikeframe en bezitten diverse elementen die hem breed inzetbaar maken”, zegt Joep Stumpe, salesvertegenwoordiger in de Benelux.

Groeiende e-bikeverkopen sportieve gebruikers

De keuze van Hercules Bikesom werk te maken van elektrische SUV’s heeft alles te maken met de groeiende e-bikeverkopen en verregaande acceptatie van ondersteuning op sportief getinte fietsen. “Sportieve gebruikers ontdekken de voordelen van elektrische ondersteuning. Behalve mountainbikes met ondersteuning is er toenemende interesse in e-bikes die geschikt zijn voor gebruik op onder meer grind- en kiezelpaden en andere onverharde stroken. Met name in de landen om ons heen, maar Nederland volgt snel, vandaar dat we hier nu op inzetten.”

Met Shimano EP8

De Pasero SUV 1-10 met Brose-ondersteuning, vorig jaar gelanceerd, blijft volgend jaar in het assortiment. Nieuwkomers zijn de vier NOS SUV-modellen met mountainbikeframe, 27,5+-wielmaat, bredere banden (65-584 Schwalbe Johnny Watts), Curana-spatborden en I Rack-achterdragers. Consumenten die dat willen kunnen er een voordrager als losse accessoire bij bestellen. De vier extra NOS SUV-modellen zijn, net als de gloednieuwe e-gravelbike, voorzien van de Shimano EP8-ondersteuning. Deze krachtige motor (koppel: 85 newtonmeter) komt met name op onverhard terrein en hellingen tot zijn recht.

Productontwikkeling

De sportieve innovaties in het Hercules assortiment zijn het resultaat van gedegen productontwikkeling op het Duitse verkoopkantoor in Emstek. “We hebben al langer een brede collectie e-mountainbikes. Daar zijn de SUV’s afgeleiden van”, zegt Stumpe. “We investeren voortdurend in productontwikkeling. Dit jaar is ons ontwikkelingsteam uitgebreid met een vierde productspecialist. Het team is continu bezig met frameontwikkeling, innovatie en het zo goed mogelijk bedienen van de Europese markten.”

Informatieoverdracht

De nieuwe fietsen, die begin 2022 beschikbaar komen, zijn reeds op afstand geïntroduceerd bij dealers in de Benelux. “Via mailings en in het nieuwe dealerboek”, licht Stumpe toe. “Er komen meerdere shows aan waar we deze noviteiten ook laten zien. Zo staan we op Eurobike en hebben we begin augustus onze Hausmesse in Emstek. De bedoeling is dat we Benelux-dealers daar uitnodigen, maar gelet op het coronavirus moeten we een slag om de arm houden. Hoe dan ook doen we er alles aan om dealers zo goed mogelijk te informeren.”

Een blik op de nieuwe sportieve e-bikes: 

  • De NOS FS SUV 2.1 is uitgevoerd met een full suspension frame, Rock Shox 35 Gold voorvork en Shimano Deore XT 12-speed schakeling. De adviesprijs bedraagt 5.699 euro.
  • De NOS FS SUV 2.2 is eveneens een full suspension model. Deze fiets is alleen uitgevoerd met Shimano Deore 12-speed. De adviesprijs voor consumenten is 5.199 euro.
  • Er zijn twee hardtail modellen: de NOS SUV 2.1 met een adviesprijs van 4.799 euro en de NOS SUV 2.2 voor 4.479 euro.
  • De nieuwe elektrische gravelbike is uitgerust met Shimano EP8 en een racestuur. De adviesprijs hiervan bedraagt 4599 euro.

Dit artikel is gesponsord door Hercules Bikes