Nieuwe GPS-tracker voor e-bikes zonder gebruikskosten

Nieuwe GPS-tracker voor e-bikes zonder gebruikskosten

Onntrack lanceerde onlangs een e-bike track-and-trace-systeem zonder gebruikskosten. Daarmee is het een van de eersten op de markt. De gebruiker betaalt alleen eenmalige aanschafkosten en maakt daarna tijdens de complete levensduur gebruik van GPS-tracking zonder enige kosten. Daarmee is het een waardevolle toevoeging aan de markt van e-biketrackers.

Het nadeel van bestaande trackers is dat de gebruiker na de aanschaf vastzit aan doorlopende kosten. Dat zijn bijvoorbeeld een abonnement, simkaart of platformkosten. Dit is niet alleen financieel onaantrekkelijk, maar levert ook extra gedoe op met aanmelden en een abonnement afsluiten. Met de e-biketracker van Onntrackis dit niet langer nodig.

Formaat van een aansteker

Toch zijn de ontbrekende gebruikskosten niet het enige wat zorgt voor een hoog gebruiksgemak. Zo heeft de tracker het formaat van een aansteker, waardoor deze eenvoudig in te bouwen is in de e-bike. De tracker kan in alle e-bikes, omdat deze geschikt is voor 9 tot 90 volt.

Gebruikersapp

De gebruiker downloadt de bijbehorende app. Deze is Nederlandstalig en eenvoudig in gebruik. Hier ziet hij of zij 24 uur per dag in real-time waar de e-bike zich bevindt. Verder heeft de app een aantal andere functies. Zo kunnen gebruikers al hun routes en tijden terugzien en analyseren. Bovendien is het mogelijk om allerlei instellingen te personaliseren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld meldingen ontvangen bij belangrijke gebeurtenissen of als de e-bike een vooraf ingestelde zone binnenkomt of verlaat.

Precieze locatiebepaling

De e-biketracker bepaalt de locatie van de e-bike via GPS-, wifi- en LBS-tracking. Dat houdt in dat de gebruiker ook in afgelegen gebieden de exacte plaats van de e-bike kan achterhalen. Zodra het GPS-signaal wegvalt, bepaalt de tracker namelijk de locatie via telefoonmasten in de buurt. De tracking werkt in real-time, dus in de app en op het online platform is altijd te zien waar de e-bike op dat precieze moment is.

De tracking dekt de gehele EU”

Bezitters van e-bikes trekken er over het algemeen graag op uit. Dat geldt niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Ook daar is aan gedacht. De tracking dekt namelijk de gehele EU. Dus ook tijdens vakanties in Europa weet de fietser waar zijn of haar e-bike zich bevindt en is deze beschermd tegen diefstal.

Veiligheid voorop

Met zo’n product is veiligheid van groot belang. Daarom zijn alle gegevens van gebruikers versleuteld en goed beveiligd. Het hoofddoel van de e-biketracker is om diefstal te voorkomen of de e-bike na diefstal snel te lokaliseren. Hierbij speelt niet alleen de GPS-tracking, maar ook de beveiliging een rol. Zo kan de gebruiker verschillende alarmen instellen. Enkele voorbeelden zijn een alarm wanneer de tracker een bepaalde zone verlaat. Daarnaast heeft de tracker een sabotagealarm, zodat de gebruiker een melding krijgt als een kwaadwillende deze probeert te saboteren.

Back-up batterij

Een andere ingebouwde zekerheid is de back-up batterij. Zodra de gewone batterij leeg is, neemt de back-up batterij het over. Deze werkt 24 uur, zodat de gebruiker ruim de tijd heeft om de e-bike te vinden en de batterij op te laden. Doordat de e-biketracker van Onntrack geen gebruikskosten heeft, gebruiksvriendelijk is, precieze locatiebepaling heeft en goed beveiligd is, vormt het een waardevolle toevoeging aan het assortiment van tweewielerspecialisten.

Dit artikel is gesponsord door Onntrack.