SKS Germany streeft naar spatborden-record

SKS Germany streeft naar spatborden-record
In 2020 noteerde SKS een recordproductie van 3,1 miljoen vast gemonteerde spatborden en 1,9 miljoen steekspatborden.

SKS Germany is natuurlijk groot in fietspompen. Maar het bedrijf is ook al 20 jaar wereldmarktleider in spatborden. Dat begon met de overname van het Engelse Bluemels in 1983 en later met de productie van kunststof spatborden en de quick-release spatborden. In 2020 produceerden ze een record van 5 miljoen spatborden. In 2021 wordt dat record waarschijnlijk alweer verbroken.

Het was een strategisch slimme zet, de overname van Bluemels, waarmee SKS een nieuw marktsegment betrad. Het bedrijf had toen al een solide imago opgebouwd als producent van fietspompen, mede door de befaamde SKS RENNKOMPRESSOR. Belangrijk was ook de start van de serieproductie van geëxtrudeerde kunststof spatborden. Onder de namen ‘Chromoplastics’ en ‘Bluemels’ werden ze wereldwijd de maatstaf.

Samen met de introductie van de quick-release MTB-spatborden in 1999, waaronder de SHOCKBOARD en X-TRA DRY, werd SKS Germany rond de eeuwwisseling wereldmarktleider. Dat geldt tot de dag van vandaag. In 2020 noteerde het bedrijf een recordproductie van 3,1 miljoen vast gemonteerde spatborden en 1,9 miljoen steekspatborden.

Het ziet ernaar uit dat het 100-jarige SKS Germany dat record in 2021 alweer gaat verbreken. Zowel in OEM als in after market spatborden.

Innovatie leidend

Opvallend is de extra focus op innovatie van SKS Germany in de laatste jaren. Neem het NIGHTBLADE MTB-achterspatbord met geïntegreerde accuverlichting. De SPEEDROCKER-set, speciaal voor gravelbikes, met een opvallend hoge stabiliteit en een sublieme spatbescherming via een dubbele spoilerfunctie in het voorspatbord en telescopische verlenging van het achterspatbord. Denk ook aan de leidende RACEBLADES natuurlijk.

En heel recent de nieuwe MUDROCKER spatbordset voor MTB en 29-ers, die je zonder gereedschap monteert. Het voorspatbord kan ook zonder schroefdraad aan de vorkbrug worden bevestigd en een slimme Extender beschermt de trapaslager en de derailleur tegen vuil en modder.

Made in Germany-productie

Door de explosief toenemende vraag zijn de productie en magazijncapaciteit van SKS Germany in de laatste jaren fors uitgebreid. In een drieploegendienst wordt er dag en nacht geproduceerd om aan de groeiende vraag te voldoen. Made in Germany is daarbij een groot voordeel.

SKS kan beter leveren omdat men niet afhankelijk is van productie in het Verre Oosten en langdurige verschepingen. Ook kan het bedrijf de kwaliteit van de lokale productie optimaal beheersen wat resulteert in 5 jaar garantie op vrijwel alle producten.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.