'Oi!' - de klassieke fietsbel van Knog is vernieuwd

Knog, bekend van hun fietsverlichting, zoekt altijd naar de ultieme combinatie van design en functionaliteit. Hun sloten, lampjes en fietsbellen zijn immer herkenbaar: een goed doordacht product, duurzaam, mooie materialen en verpakt in een verfijnd design. Het merk komt nu met vernieuwingen.
Delen:
De nieuwe fietsbel van Knog.

Het urban-merk Knog staat bekend om de frisse en vernieuwende kijk op de stedelijke fietscultuur van nu. Ze observeren en reageren op bestaande producten en bekijken ze vanuit een ander perspectief. Zo ontstaan nieuwe producten die feilloos aansluiten bij trends, en producten die juist vooruit lopen op de trends.

Zoals het bekroonde ontwerp van de Oi Classic fietsbel en de modulaire PWR-fietslampen, die fietsverlichting combineert met een powerbank oplader en vele andere accessoires. Andere modellen fietslampen van Knog hebben bijna allemaal een slim oplaadsysteem welke werkt via een USB-aansluiting. Dit maakt de lampjes een stuk lichter en vele malen duurzamer. Het opladen verloopt simpel en vlot, zonder batterijen of kabeltje.

Oi Classic V1

Vier jaar geleden bracht het Australische ontwerpteam van Knog een sterk staaltje vernieuwend design uit: de eerste Oi! fietsbel. Bijzonder door zijn minimalistische, ronde vorm die rondom het stuur aansluit. Sindsdien zijn er wereldwijd een verbazingwekkende twee en een half miljoen stuks van verkocht. En is er naast de Oi classic ook een luxere uitvoering uitgebracht.

Waarom de term Oi?

De naam van deze fietsbel is misschien wel net zo bijzonder als zijn vorm en laat een klein beetje de Australische roots doorschemeren. Om de aandacht van iemand te trekken in Australië wordt namelijk de term ‘Oi’ ook wel gebruikt. Vergelijkbaar met het Nederlandse ‘Hee’ of ‘Hallo’. Een zeer passende naam dus.

Fietsbel Oi
‘Oi’ betekent Hee of Hallo.

Fietsbel Oi Classic V2

Na vier jaar is het nu tijd voor een update: de Oi Classic V2. Er is door de jaren heen geluisterd naar de feedback van de eindgebruikers. De Oi is nu getweaked en upgradet waar mogelijk. De nieuwe V2 versie onderscheid zich onder andere door een sterker geluidsvolume (85 decibel) en een sterkere veer.

Met de twee beschikbare maten, Small en Large, past de fietsbel op de veruit de meeste fietsen en fietssturen. Dit maakt de bel geschikt voor allerlei fietsen: van e-bike tot kinderfiets, en van MTB tot stadsfiets.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.