Hercules oogst lof met introductie Intero-modellen met Panasonic-motor

Hercules oogst lof met introductie Intero-modellen met Panasonic-motor
De Hercules Intero I-8 met Panasonic-motor.

Hercules heeft eerder dit jaar online diverse nieuwe modellen gepresenteerd aan haar dealernetwerk. De 2022-fietsen met de nieuwste motoren van Panasonic worden deels al vanaf mei dit jaar uitgeleverd aan de dealers.

Het dealernetwerk door heel Europa heeft zeer positief gereageerd op de nieuwe Intero-modellen van Hercules. De meeste Europese dealers hebben inmiddels voor de komende maanden hun bestellingen geplaatst. Vanwege de oplopende levertijden in de tweewielerindustrie voorziet het bedrijf een sterke groei van het aantal bestellingen op de lange termijn.

Diverse modellen van Hercules blijven in 2022 ongewijzigd. Nieuwe modellen worden gefaseerd geïntroduceerd. De nieuwe Intero-modellen zijn daar een voorbeeld van. De eerste Intero’s komen in mei op de markt.

De nieuwe Hercules Intero I F5 met Gates-belt en 5-speed Nexus naaf.

Nieuwe modellen

Topmodel van de nieuwe serie is de Intero I F360. Deze heeft een Enviolo-naaf en een riemaandrijving van Gates. Ook het model Intero I F5 is uitgevoerd met een Gates-riemaandrijving. Verschil is dat deze functioneert in combinatie met een Shimano Nexus 5-naaf. Beide modellen zijn uitgevoerd met een Panasonic-motor met een koppel van 95 newtonmeter en een geïntegreerde accu van 630 wattuur. De verkoopadviesprijzen van de I F360 en Intero I F5 zijn respectievelijk 4.099 euro en 3.579 euro.

Topmodel van de nieuwe serie is de Intero I F 360”

Voor degenen die een nog sportievere Intero zoeken en daarmee ook de heuvels in gaan tijdens recreatieve tochten, is er onder meer de Intero Pro I-12. Deze heeft dezelfde motor als de eerst twee genoemde modellen, maar is voorzien van een derailleurversnelling (12 speed). De adviesprijs hiervan is 3.899 euro. Het model Intero I-8 heeft óók een derailleurversnelling (Shimano 8 speed). Deze fiets beschikt over een Panasonic-motor met een koppel van 75 newtonmeter en een accu van 630 wattuur. De batterij zit in het frame geïntegreerd. De adviesprijs hiervan is 2.849 euro.

Alle elektronische componenten geïntegreerd

De nieuwe Intero-modellen worden geleverd met een nieuwe display en een nieuwe lader. Hercules heeft voor deze Intero-modellen de samenwerking opgezocht met Biketec GmbH. Die partij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geavanceerde technologie waarbij alle elektronische componenten geïntegreerd zijn in een compleet systeem: FIT E Bike System Integration. Dit systeem zorgt voor extra gebruiksgemak bij consumenten.
Biketec GmbH verzorgt eveneens op professionele wijze de aftersales met betrekking tot de elektronisch onderdelen van FIT E Bike System Integration. Dealers kunnen daar gemakkelijk en snel een beroep op doen.

Dit artikel is gesponsord door Hercules Bikes.