Bergopwaarts met Stuby barends

Bergopwaarts met Stuby barends

SQlab heeft de Stuby handvatten aan haar uitgebreide assortiment grepen toegevoegd. Deze barends zijn speciaal ontworpen om bergopwaarts te fietsen.

SQlab introduceerde in 2020 de Innerbarends, de grepen die de handen naar binnen brengen en de aerodynamica op lange, rechte stukken verbeteren. De Stuby barends zijn de volgende stap in de ontwikkeling van handvatten voor specifieke doeleinden. Terwijl de Innerbarends de handen naar binnen brengen, zorgen de barends van de Stuby handvatten voor grip aan de buitenkant van het stuur. Niet alleen zorgt dit volgens de producent voor het ontlasten van de spieren in de nek en schouders, ook kan er bergopwaarts meer kracht worden gezet op de pedalen. Dat geldt voor zowel een staande als zittende houding op de fiets.

Handvatten zijn op vier manieren vast te pakken

De Stuby biedt verschillende gripmogelijkheden. Door de vorm kunnen ze namelijk op vier manieren worden vastgepakt, waardoor fietsers voldoende kunnen variëren in hun houding; van een sportieve houding tot meer rechtop. Hierdoor worden de handen, nek, schouders en rug nog eens extra ontlast en zijn ook lange ritten beter vol te houden.
De barends van de SQlab Stuby zijn geïntegreerd met het handvat en hebben met drie verschillende maten een goede pasvorm. De maat kan eenvoudig worden bepaald door de SQlab handvatmeting. Tintelende vingers zijn hierdoor volgens SQlab verleden tijd. Ook is er een short variant beschikbaar, speciaal voor versnellingen met draaigreep. Oneway Distribution distribueert de SQlab Stuby.