Ortlieb maakt bikepacking-avontuur onvergetelijk

Ortlieb maakt bikepacking-avontuur onvergetelijk

Bikepacking is een groot avontuur, een uitdaging, een droom die werkelijkheid wordt: met een fiets, een paar tassen en minimale bagage op pad om onbekende wegen te ontdekken. Fietsers zijn dan afhankelijk van het weer, maar Ortlieb beschikt over de ideale tassen om van elk buitenavontuur een succes te maken.

Het is niet belangrijk of de avonturiers één nacht, drie dagen of een maand op pad gaan, of naar een meer of door mooie bossen wordt gefietst, of dat het doel is om de omgeving in de buurt te ontdekken of naar de andere kant van de wereld te reizen. Bikepacking betekent vooral één ding: vrijheid op de fiets én avontuur in de openlucht.

Bikepacking: de trend in fietssport

Zelfs vóór de pandemie was de trend van het fietsen in een stijgende lijn en de huidige ontwikkelingen voeden dit momentum alleen maar. Tijdens de lockdown ontdekten veel beginners de fiets voor het eerst sinds hun kindertijd. Bovendien lijkt het openbaar vervoer te lijden onder deze crisis. Steeds meer mensen zoeken de fiets als middel om naar het werk te gaan.

Kamperen en fietstochten zullen dit jaar zeker populaire vakantie-opties zijn”

De onstabiele situaties wereldwijd maken het plannen van internationale reizen moeilijk, en omgekeerd nemen binnenlandse reizen toe. Kamperen, fietstochten, lange weekenden en micro-avonturen zullen dit jaar zeker populaire vakantie-opties zijn.
Bikepacking heeft zich dan ook in deze tijd ontwikkeld van een nicheactiviteit tot een gevestigde vorm van fietsreizen. Bikepacking is een outdoor avontuur dat begint waar het klassieke bike touring stopt: aan het einde van de gebaande paden. Laat Ortlieb’s waterdichte fietstassen de perfecte metgezellen zijn tijdens zo’n bikepacking-avontuur.

Bikepacking-tassen voor onderweg

Ortlieb heeft een complete collectie bikepacking tassen, waarmee iedereen onbezorgd kan genieten van de natuur om zich heen. Het beschermen van de minimale bagage tijdens een bikepacking-avontuur kan met een gerust hart aan het Duitse merk worden overgelaten met:

Frame-Pack

De Frame-Pack is perfect voor wat zwaardere materialen, zoals gereedschap en eten, die daardoor makkelijk op een centraal punt op de fiets vervoerd kunnen worden. Stevige, robuuste, individueel aanpasbare klittenbanden zorgen ervoor dat de Frame-Pack stevig vast zit.

Frame-Pack Toptube

De Frame-Pack Toptube is een slimme oplossing voor iedereen die een tas aan de binnenkant van het frame wil en tegelijkertijd gebruik wil maken van de bidonhouder of plaatsgebrek heeft door de schokdempers.

Fork-Pack

Met een gewicht van slechts 290 gram(!), inclusief adapter, biedt de Fork-Pack 3,2 liter extra opbergruimte tijdens alle bikepacking-avonturen.

Handlebar-Pack

De Handlebar-Pack speelt een belangrijke rol tijdens het bikepacking: de tas houdt de slaapzak en kleding droog en zorgt voor een perfecte balans op de fiets. De Handlebar-Pack is geschikt voor verschillende type sturen en kan uitgebreid worden met de Accessory-Pack.

Nieuw innovatief adaptersysteem voor voorvork

Het nieuwe Quick-Lock S (QLS) adaptersysteem is nog handiger en sneller! De tassen kunnen namelijk gemakkelijk en eenvoudig, met slechts één hand, bevestigd of verwijderd worden. Het compleet nieuwe en innovatieve adaptersysteem is de perfecte oplossing om de waterdichte Ortlieb-tassen zoals de Fork-Pack of Fork-Pack Plus aan de voorvork van de fiets te bevestigen.

100% waterproof

Ortlieb belooft dat haar producten 100% waterproof zijn. Ze produceren uitsluitend met duurzame materialen, in de praktijk beproefde sluitingen en sterke verbindingen.
Duurzame, hoogwaardige materialen vormen de basis van de waterdichte Ortlieb-kwaliteit. Het merk gebruikt polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. Bij een enkelzijdige coating blijft het textielkarakter bewaard, terwijl de dubbelzijdige coating de bekende dekzeil-look heeft. Het gaat daarbij om thermoplastische kunststofcoatings, die een extreem hoge mate van waterdichtheid garanderen. Net als het verwerkte materiaal zelf zijn de verbindingsnaden absoluut waterdicht tot een waterkolom van 100.000 mm! Deze hoge waterdichtheid is mogelijk dankzij een industriële hoogfrequente lasmethode. In vergelijking met producten die genaaid of gelijmd worden, is het merk daarom de koploper.

‘Keep dry what you love’ is niet voor niets dé slogan van het Duitse merk.

Ortlieb cares

Naast lokale toeleveringsketens, hét behoud van natuurlijke hulpbronnen en recycling, behoren een lange levensduur van de producten en een betrouwbare service ook tot de toewijding van Ortlieb op het gebied van duurzaamheid. Alle producten worden in Duitsland geproduceerd en het doel van het merk is altijd duidelijk geweest: iedereen die zijn vrije tijd in de natuur wil doorbrengen, moet zich geen zorgen hoeven maken over een factor die we niet kunnen controleren: het weer.

Het merk geeft vijf jaar garantie op materialen en fabricage en garandeert dat reserveonderdelen ten minste tien jaar na de release van een product beschikbaar blijven. En Ortlieb kan dit garanderen en beloven, omdat ze alleen de beste materialen gebruiken.

Dit artikel is gesponsord door Ortlieb.