Riese & Müller breidt uit in personeel en gebouwen

Riese & Müller breidt uit in personeel en gebouwen

Door de groei van afgelopen jaren en om in te kunnen spelen op toekomstige groei, heeft fabrikant Riese & Müller besloten zijn campus in het Duitse Mühltal bij Darmstadt uit te breiden met een nieuw gebouw. Verder worden er 60 nieuwe medewerkers voor de productie aangenomen.

Het nieuwe gebouw van de Duitse e-bike-fabrikant biedt ruimte aan twee nieuwe productie-units, een ontwikkelings- en serviceafdeling en meerdere kantoorruimten. Daarnaast zal het bedrijf tot april dit jaar meer dan 60 nieuwe medewerk(st)ers voor de e-bike-productie in dienst nemen. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe vertrekken beginnen in mei 2021 en zullen volgens de planning in juli 2022 voltooid zijn.


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Ook in toekomst flexibel inspelen op internationale vraag

“De wereldwijde vraag naar e-bikes en cargo-bikes is afgelopen jaar opnieuw sterk gestegen. Wij verwachten dat deze trend zal doorzetten en steeds meer mensen de e-bike als een gezond en duurzaam vervoersmiddel zullen ontdekken. Om ook in de toekomst flexibel op de nationale en internationale vraag te kunnen inspelen, hebben wij besloten onze productiecapaciteiten verder uit te breiden. Het nieuwe gebouw biedt tevens ruimte voor onze e-bike-montage en belangrijke voor- en nabewerkingsprocessen als ook optimale arbeidsvoorwaarden voor ons continue groeiende aantal medewerk(ster)s", aldus Heiko Müller, oprichter en CEO van Riese & Müller.

Het artikel gaat verder na de foto.

Zo gaat het hele complex van Riese & Müller eruit zien als het in juli 2022 klaar is.

Extra gebruiksoppervlak van rond 10.000 m²

Nadat in augustus 2020 als aanvulling op het hoofdgebouw al een nieuw magazijn in gebruik werd genomen, zal het derde gebouw ruimte bieden aan twee extra productie-units, verzendafdelingen, een uitgebreid ontwikkelingscentrum, een uitgebreide serviceafdeling en aanvullende kantoor- en seminarruimten. Verdeeld over in totaal drie verdiepingen zal hiermee een gebruiksoppervlak van nog eens 10.000 m² direct naast het hoofdgebouw beschikbaar komen.

Strak ontwerp en duurzaam pand

Met zijn strakke belijning en de strak ontworpen vertrekken, wordt het geplande gebouw op een harmonische wijze in de architectuur van de campus geïntegreerd. Net zoals de reeds bestaande vertrekken, zal ook het nieuwe gebouw volgens de nieuwste energetische en ecologische standaarden worden gebouwd. Het pand zal het over een installatie voor zonne-energie op het dak beschikken, waarmee het hele gebouw van groene stroom wordt voorzien. Regenwater wordt in een cisterne opgevangen en als proceswater gebruikt. Hierdoor wordt het drinkwaterverbruik tot een minimum beperkt.
Riese & Müller kiest er tevens consequent voor om productie- en administratieve medewerk(ster)s samen in één gebouw te laten werken. “Deze uitwisseling op alle niveaus en afdelingsbreed vormt een belangrijke bouwsteen van onze cultuur", aldus dr. Sandra Wolf, CEO van Riese & Müller.