E-bike verkoop in 2021 naar 1,2 miljoen

E-bike verkoop in 2021 naar 1,2 miljoen

Negen procent van de Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike aan te schaffen. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

Het merendeel van de e-bikes (61%) zal uit elektrische stadsfietsen bestaan. In 2020 was het marktaandeel van de stadsfiets nog 76%. Consumenten kiezen dus steeds vaker voor de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybride fiets of bakfiets.


Meer verkoopcijfers en trends 


Prijs weerhoudt consument het vaakst van kopen van e-bike

Gemak wordt het vaakst als reden genoemd om een e-bike aan te schaffen (51%). Andere motivaties zijn minder fysieke belasting en snelheid. In mindere mate noemt men het milieu, positieve verhalen van familie, vrienden of collega’s, het toekomstgerichte karakter en het uiterlijk van de e-bike. De prijs weerhoudt de consument het vaakst van het kopen van een e-bike.

Het artikel gaat verder na de foto.

Uit de E-bike Monitor van Multiscoop blijkt dat 1,2 miljoen consumenten in 2021 willen investeren in een elektrische fiets. Gemak is de grootste motivator.

Een derde koopt e-bike voor zakelijk gebruik

36% van de e-bikes die volgens het onderzoek verkocht worden in 2021 gebruikt men voor zakelijke doeleinden, zoals woon-/werkverkeer. Het merendeel van de e-bikes wordt dus nog steeds recreatief of in de vrije tijd gebruikt.