Shimano E-TUBE: pas een Di2- of STEPS-fiets eenvoudig aan

Met de E-TUBE-app van Shimano kunnen Di2-functies draadloos worden aangepast. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De app werkt via bluetooth, zodat de fiets kan worden onderhouden waar en wanneer men maar wil. Iedereen die gebruik maakt van Shimano’s elektronische schakelcomponenten of e-bikecomponenten haalt meer uit een fiets met de E-TUBE PROJECT en E-TUBE RIDE-apps voor mobiele telefoons en tablets.
Delen:

De Shimano’s E-TUBE PROJECT-app verbindt de rijder met de fiets via een draadloze verbinding met de smartphone. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, maakt de app het eenvoudig om de instellingen van de fiets aan te passen.

App biedt meer controle

De E-TUBE PROJECT-app geeft de rijder meer controle over hoe en waar men rijdt. Rijders die graag de instellingen aanpassen, hebben de mogelijkheid om elk ondersteuningsniveau (Boost, Trail en Eco) aan te passen. Dit resulteert in tien ondersteuningsniveaus tussen 20-85Nm (afhankelijk van de modusinstelling) met de optie om het maximale ondersteuningskoppel van 85Nm te verminderen om de accu te sparen.

De timing van de ondersteuning kan eveneens worden aangepast. Er zijn vijf niveaus van startondersteuning leverbaar en deze kunnen voor rijdersprofielen worden ingesteld of voor verschillende soorten ritten, zoals high-performance/extreem rijden of een sportieve uithoudingsrit. De Mild-instelling geeft de rijder een soepele en stabiele ondersteuning, terwijl de Quick-instelling ondersteuning geeft zodra de crank wordt rondgedraaid.

Het artikel gaat verder na de foto.

Twee rijdersprofielen

Alle voorkeuren kunnen in twee rijdersprofielen worden opgeslagen, die met een druk op de knop op het scherm kunnen worden geselecteerd. Rijders kunnen op zoek zijn naar een accu-sparende modus (wat de fabrieksinstelling kan zijn) en naar een krachtige technische singletrack-klimmodus (wat het tweede profiel kan zijn). Bovendien kunnen deze profielen tijdens de rit verder worden aangepast via de app.

Naast het aanpassen van de ondersteuningskarakteristieken en het wijzigen van profielen, kunnen rijders ook andere bedieningselementen aanpassen, zoals automatische schakelinstellingen en functies van de hulpschakelaar.

E-TUBE PROJECT-app voor Di2-gebruikers

Rijders die de nieuwste versie van de E-TUBE PROJECT-app gebruiken om alleen de Di2-instellingen aan te passen, zullen een bijgewerkte visuele interface opmerken, wat betekent dat het nog gemakkelijker is om te gebruiken. Fouten worden meteen opgemerkt zodat rijders deze direct kunnen repareren. Het is ook nog eenvoudiger om op de nieuwste firmware releases te controleren, zodat je er zeker van kunt zijn dat de fiets altijd volledig up-to-date is met de nieuwste functionaliteiten.

Combinaties mogelijk

Zoals de naam al aangeeft, is de E-TUBE RIDE-app ontworpen om fietser te vergezellen tijdens het rijden op fietsen met Shimano STEPS. Hij kan ook worden gebruikt in combinatie met racefietsen, gravelfietsen en mountainbikes met Di2 of mechanische aandrijvingen.

In combinatie met de Shimano STEPS E6100, E7000 of de nieuwe EP8-systemen is het bijzonder nuttig om rijinformatie weer te geven en te controleren dankzij de Bluetooth-functie in de Shimano e-bike-computers (SC-E6100, SC-E7000 en SC-EM800) of in de EW-EN100 Bluetooth-aansluiting.

Onderhoudswaarschuwingen

De schermopties tonen onderhoudswaarschuwingen en rijgegevens zoals snelheid, versnelling, tijd, gereden afstand en resterende accucapaciteit in Shimano STEPS ECO, TRAIL en BOOST-modi plus nieuw toevoegde functies zoals live kaarten, rithistorie en gebruiksvriendelijke grafisch updates. Ook wanneer ritten met de E-TUBE RIDE-app zijn ingelogd, kunnen ze met Strava worden gesynchroniseerd.

Hoewel de E-TUBE RIDE-app de meeste voordelen biedt voor e-bike rijders, kan hij ook worden gebruikt door rijders die gebruik maken van Shimano’s Di2 Road of MTB-aandrijvingen om informatie over de versnelling en het vermogen weer te geven.

Daarnaast is via de app ook navigatie mogelijk met behulp van de Mapbox basiskaart die gedetailleerde informatie op straatniveau en over hoog niveau routes in bossen of op paden weergeeft.

Dit artikel is gesponsord door Shimano.

Dit vind je misschien ook interessant