Van Raam opent fabriek in Polen

Van Raam opent fabriek in Polen
De overname van de fabriek in Polen door Van Raam wordt getekend. Van links naar rechts: Jan-Willem Boezel, Marjolein Boezel en Ronald Ruesink van Van Raam en Dirk Jan van den Hout en Alexander van den Hout van Lovink.

Van Raam heeft in het Poolse Wykroty een fabriek overgenomen om aan de vraag naar aangepaste fietsen te kunnen voldoen. Naast het pand wordt ook een deel van het personeel van oud-eigenaar Royal Lovink Industries overgenomen door Van Raam.

De fabriek is 6.500 vierkante meter groot en gaat opereren onder de naam Van Raam International Sp. Z.o.o.. De directie van Van Raam is blij met de stap. Het bedrijf was namelijk al langer op zoek naar groeimogelijkheden omdat de vestiging in Varsseveld te klein werd. Door de toegenomen vraag is er meer capaciteit nodig, aldus Van Raam. “We zijn erg blij met deze grote stap en denken hiermee de vraag naar Van Raam-fietsen wereldwijd aan te kunnen. In Varsseveld blijft de Van Raam cultuur, werkwijze en werkgelegenheid. De groei wordt mede gefaciliteerd vanuit Polen.”


Deze artikelen over Van Raam vind je vast ook interessant:


Geen veranderingen voor dealers en klanten

In de loop van dit jaar worden zowel in Polen als in Varsseveld frames gestraald en gepoedercoat en lijnfietsen geassembleerd. Voor dealers en klanten verandert er niets, zo laat de directie weten. Medewerkers worden allemaal in Nederland opgeleid zodat er geen kwaliteitsverschil zal zijn tussen de fietsen die in Varsseveld of Wykroty worden geassembleerd. Ook de werkgelegenheid in Varsseveld blijft bestaan.

Lees meer over