Dutch ID laat nieuwe Phantom en Shadow door consumenten testen

Dutch ID laat nieuwe Phantom en Shadow door consumenten testen
De Dutch ID Shadow is de nieuwste e-bike van Dutch ID. De fiets wordt exclusief voor Dynamo Retail-winkels gemaakt bij Optima Cycles in Beverwijk.

Dutch ID introduceert de Phantom en Shadow. Deze nieuwe modellen zijn door een panel van consumenten getest.

De nieuwste e-bikes binnen de Dutch ID collectie, de Phantom en de Shadow, kenmerken zich door een minimalistisch design, innovatieve features en een hoog rijcomfort. Beide modellen zijn leverbaar met het automatische Enviolo-schakelsysteem. De e-bikes zijn standaard uitgerust met een onderhoudsvrije Gates Belt Drive en Bosch Kiox kleurendisplay met optionele navigatiefunctie. Ook zijn er uitvoeringen beschikbaar met GPS-module en een smartphone app. Bij diefstal kan men via een druk op de knop een team inschakelen om de fiets terug te vinden. Het design is strak en clean en de kabels zijn mooi weggewerkt in het frame.

Eigen frameproductie bij zusterbedrijf in Taiwan

Afgelopen zomer is MM Bicycles in Taiwan, het zusterbedrijf van producent Optima Cycles, gestart met de frameproductie voor de Dutch ID e-bikes. Ramon Vial van Optima Cycles: “Frames zelf produceren biedt ons en onze klanten veel voordelen. We kunnen ons eigen framedesign bepalen en dit zelf op de markt brengen zonder tussenkomst van derden. Verder is de leadtime veel korter, waardoor onze beschikbaarheid nog beter is.”

Het artikel gaat verder na het kader.

Feedback verzamelen met consumententestdag

Om klanten hun visie op de nieuwe modellen Phantom en Shadow te laten geven, organiseerde Dutch ID een consumententestdag. Een onafhankelijk testpanel voelde de e-bikes aan de tand. Ramon Vial vertelt: “Door te luisteren naar de feedback weten wij precies hoe onze e-bikes gebruikt worden, wat klanten ervaren en wat wij kunnen verbeteren. Die kennis passen we direct toe in onze productontwikkeling. De feedback van klanten is voor ons zeer waardevol.”

Het artikel gaat verder na de video.

Waardevolle ervaringen van consumenten

Een selectie van ervaren en onervaren e-bikerijders hebben de nieuwste Dutch ID e-bikes uitvoerig getest en feedback gegeven op verschillende onderdelen. De consumenten zijn ieder afzonderlijk gevraagd naar hun algemene ervaringen met de e-bike, het automatische schakelsysteem, de elektrische ondersteuning van Bosch, de stabiliteit van de fiets en het design. Vanaf februari 2021 is de Phantom op de winkelvloer verkrijgbaar en de Shadow vanaf maart.


Deze artikelen over Dutch ID en Optima Cycles vind je wellicht ook interessant: