QWIC maakt het e-bike-assortiment overzichtelijker

QWIC maakt het e-bike-assortiment overzichtelijker
De QWIC Premium Q is het topmodel binnen het nieuwe Comfort-segment.

Met onder meer vernieuwingen in het assortiment en een vereenvoudigde modelindeling is QWIC klaar voor het volgende fietsseizoen. Tijdens de dealerdagen van het bedrijf kreeg met name een geheel nieuw adventure-model veel aandacht.

Het assortiment van QWIC wordt opnieuw ingedeeld. Vanaf volgend jaar zijn er vier segmenten: Urban, Comfort, Sportief en Adventure. Alle bestaande modellen - 26 in totaal - en ook de innovaties worden vanaf dan tot een van deze categorieën gerekend.

“Op deze manier willen we het voor de consument een stuk gemakkelijker maken om een e-bike te kiezen. Die stapt een tweewielerzaak binnen en zegt: ‘Ik zoek een elektrische stadsfiets met een comfortabele zithouding.’ Dan weet je als specialist meteen naar welk deel van het QWIC-assortiment je moet gaan”, zegt marketing-manager Jelmer Lavèn van QWIC.

Herindeling en nieuwe namen

“Zo’n aanpassing klinkt eenvoudig: je zorgt voor een herindeling en nieuwe namen. Maar zo gemakkelijk is het niet. Voor onze operatie is deze aanpassing een grote stap. Want op alle plekken moeten we de nieuwe herindeling doorvoeren: op onze website, in het point of sale-materiaal, in de informatievoorziening. Dit soort veranderingen vraagt om gedegen voorbereiding, zodat we dadelijk in samenwerking met onze dealers de consument optimaal van dienst kunnen zijn.”

All terrain

Binnen de vier nieuwe segmenten komt QWIC met vernieuwingen. De belangrijkste, meest in het oog springende innovatie is de lancering van een compleet nieuwe e-bike in het adventure segment. Deze wordt in het tweede kwartaal van 2021 gelanceerd, een concrete datum wordt nog niet genoemd. De nieuwe e-bike kenmerkt zich door een all terrain-karakter.

“Het is geen pure mountainbike, maar een fiets die je kunt gebruiken voor zowel het woon-werkverkeer als een sportieve, recreatieve tocht over asfalt en onverharde paden. Daarmee spreken we een zeer brede doelgroep aan”, zegt Lavèn.

De nieuwe adventure e-bike komt er in twee varianten. Bij de eerste variant gaat het om een uitvoering, afgemonteerd met Shimano SLX 12-speed en voorzien van een ketting. De tweede variant heeft de traploze versnellingsnaaf van Enviolo (Enviolo Trekking 380) en een riemaandrijving. Beide varianten zijn standaard uitgerust met hydraulische schijfremmen en een batterij met een capaciteit van 522 wattuur. Tegen een meerprijs van 400 euro is een batterij met een capaciteit van 756 wattuur verkrijgbaar.

Premium Q met track and trace

De Premium Q, een hardloper in het assortiment van QWIC, is sinds begin dit jaar al leverbaar met innovatieve features. Er zit standaard een track and trace-systeem ingebouwd. In combinaties met een additioneel mobiliteitspakket zijn fietsers bij diefstal zeker van de hulp van een opsporingsdienst, een diefstalverzekering en pechhulp. Er is keuze tussen een pakket van één en vier jaar.

De Premium Q is er in twee varianten: de Premium Q MN8 (consumentenadviesprijs: 4.499 euro) heeft een ketting, de Premium Q MN8 Belt (consumentenadviesprijs: 4.899 euro) heeft een riemaandrijving.

Groeiambities

QWIC heeft onlangs op de achtergrond een flinke digitale slag gemaakt en groeit de laatste tijd sterk door. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in naburige landen. In Engeland is er sinds kort een verkooppartner aan boord en tevens krijgen de Duitstalige landen veel aandacht.

Lavèn: “In Oostenrijk is er sinds augustus een salesvertegenwoordiger actief. Onze organisatie is drietalig - Duits is daar één van - dus met onze customer service, technische service en marketingteam kunnen we daar gemakkelijker mooie resultaten boeken.”

Dit artikel is gesponsord door Qwic.