Multicycle: 'Laagdrempelig in samenwerking, hoogwaardig in kwaliteit'

Multicycle: 'Laagdrempelig in samenwerking, hoogwaardig in kwaliteit'
E-bikes met de technologie van Shimano.

Multicycle timmert flink aan de weg en breidt voor volgend seizoen haar e-bike-assortiment verder uit. Het Achterhoekse merk, met het Poolse Kross als eigenaar, gaat daarbij 'all-in' voor de ondersteuningstechnologie van Shimano. Ook kunnen dealers en consumenten vanaf volgend jaar terugvallen op meerdere Multicycle Experiences.

Topmodel van Multicycle is de Prestige EMS, voorzien van geïntegreerde accu (capaciteit: 630 wattuur) in de onderbuis. Deze is op dit moment verkrijgbaar in de glanzende kleurstelling shitake grey glossy. Maar daar komt verandering in. Tegen een beperkte meerprijs zijn er vanaf 2021 drie extra kleuropties mogelijk: dark chocolate glossy, metro black glossy en portofino blue glossy.

“We horen dat consumenten meer kleur-keuze willen en tasten die behoefte daarom af bij ons topmodel. Is dit hetgeen consumenten willen, dan rollen we die keuzemogelijkheid hoogstwaarschijnlijk verder uit over meerdere modellen binnen het assortiment”, zegt Remco Keizer van Multicycle.

Honderd procent Shimano

De fietsfabrikant introduceerde voor het huidige seizoen e-bikes met de technologie van Shimano. Dat blijkt een succesvolle keuze geweest, want vanaf 2021 worden alle nieuwe elektrische fietsen standaard met de ondersteuningstechnologie van Shimano uitgerust.

Keizer: “Het werkt prettig, de afzonderlijke componenten sluiten goed op elkaar aan. Daarbij is Shimano een heel goede samenwerkingspartner. Als er onverhoopt wat is, dan kan de dealer rechtstreeks contact opnemen met Shimano. Dat hebben dealers ook het liefst. Zij willen graag zelf met de mensen van Shimano schakelen.”

Solo met derailleur

De Solo EMI is het instapmodel van Multicycle. Deze krijgt er in 2021 een uitvoering bij met derailleurversnelling. “De standaard Solo heeft de Shimano E5000, een Nexus 7-naaf en een accu van 418 wattuur. Het is een allround, gebruiksvriendelijke fiets met gesloten kettingkast, verkrijgbaar voor 2.599 euro. De nieuwe derailleurvariant, met een 200 euro hogere adviesprijs, is voorzien van de nieuwe Deore-groep en een accu van 500 wattuur. Hiermee willen we de sportievere fietsers die graag een langere tocht maken nog beter bedienen.”

Familiaire uitstraling

Multicycle houdt verder vast aan haar huidige koers. “We gaan door op de ingeslagen weg. Dat houdt in dat we een toegankelijke firma willen blijven, met een familiaire uitstraling. Als dealers iemand van de binnendienst willen spreken, dan krijgen ze ook direct iemand van de binnendienst te spreken. In de samenwerking zijn we een laagdrempelige partij, maar we leveren wel hoogwaardige kwaliteit. Daarbij zorgen we goed voor onze dealers, met een prima prijs-kwaliteitverhouding en postcodebescherming”, stelt Keizer.

Multicycle Experience-netwerk

Op dit moment heeft Multicycle circa 140 dealers en dat aantal is groeiende. Drie van de dealers zijn Multicycle Experiences: De Fietsenmaker in Apeldoorn, CC Tweewielers in Zeist en Peter van Leeuwen Tweewielers in Hoek van Holland, Dit zijn regionale verlengstukken met een compleet assortiment die ook andere dealers uit de omgeving bijstaan.

“We willen ons netwerk uitbreiden en zijn van plan om volgend jaar zowel in het zuiden als in het noorden een Multicycle Experience te openen. Daarover voeren we nu gesprekken. We merken dat consumenten én collega- dealers baat hebben bij zo’n center met een regionale functie, bijvoorbeeld als het aankomt op testen. Consumenten hoeven dan niet naar Ulft.”

Dit artikel is gesponsord door Multicycle.