BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Daad bij het woord'

Eind augustus stonden er zo’n 5.800 fietsen op viaBOVAG.nl, waar het tweewielergedeelte vooralsnog in bèta-versie is. Om ondernemers te helpen om grip op de bedrijfskosten te krijgen en te houden, is het adverteren op dit platform tot 1 januari 2021 gratis.
Delen:
Maarten Akkers is voorzitter BOVAG Fietsbedrijven.

Dat is ook in lijn met de mededeling die onze verzekeringsdochter deed na presentatie van de meest recente halfjaarcijfers, want daarin werd benadrukt dat het bedrijf zich volop zal inzetten voor ondersteuning van de BOVAG-ondernemers in deze onzekere tijden. Bovemij werd in de jaren ’60 eigenlijk ook precies met dat doel door BOVAG opgericht en het is mooi om te zien dat ruim een halve eeuw later de daad nog altijd bij het woord wordt gevoegd.

Tweedehands gaat als een dolle

Nu weten wij allemaal dat de verkoop van nieuwe en tweedehands fietsen de afgelopen maanden als een speer is gegaan. Een occasion werd bij wijze van spreken al verkocht voordat je er goed en wel foto’s van had kunnen maken om online te publiceren. De vraag is echter hoe lang deze situatie nog aanhoudt. Nu er voor veel nieuwe fietsen vaak leveringsproblemen zijn, is het van groot belang dat je op een centrale plek en volgens heldere regels – voor zowel koper als verkoper – duidelijk kunt maken dat een bepaald model bij jou wél verkrijgbaar is. En als het straks weer wat lastiger wordt om de voorraden kwijt te raken, is het toch erg prettig als je reeds kosteloos kennis hebt kunnen maken met viaBOVAG.nl.

Kopers willen garantie en zekerheid

Diverse onderzoeken tonen aan dat viaBOVAG.nl de beste leads genereert, onder meer doordat de geadverteerde auto’s, motoren én fietsen altijd met een all-in prijs moeten worden weergegeven. Dat betekent dus dat er bezoekers op deze site komen die zekerheid en garanties wensen; doorgaans hebben potentiële kopers die het onderste uit de kan willen hier weinig te zoeken. Geen meeneemprijzen, maar altijd full-service en zonder verborgen kosten. Precies zoals elke professionele fietsondernemer het het liefste ziet. Grijp dus je kans en maak even tijd vrij om viaBOVAG.nl te laten koppelen aan jouw kassa- of managementsysteem. Wordt allemaal verzorgd en is zó gepiept!


Meer blogs van Maarten Akkers: