Programma Vélovak is bekend: uitbreiding in beleving

De beursorganisatie van tweewielervakbeurs Vélovak maakte eerder al bekend dat zij samen met de exposanten vol enthousiasme in de startblokken stonden om een veilig en verantwoord contactmoment te verzorgen. Ook liet het team weten dat er grote stappen zijn gezet met betrekking tot de beleving van de vakbeurs. Hierin is niets veranderd. Sterker nog Vélovak breidt uit in beleving, zo staat er aankomende editie voor het eerst een Testparcours, een Sport Café en is er een Start-up Plein. Daarnaast is er ook een vernieuwd programma in het Tweewieler Kennistheater. Graag geeft de beursorganisatie hier een update van het aanbod, de beleving en meer.
Delen:
Een nieuw onderdeel is het Start-up Plein, de plek voor het ontdekken van innovatieve start-ups in de tweewielerbranche.

Programma en sprekers Tweewieler kennistheater definitief

De afgelopen weken zijn er een aantal nieuwe deelnemers bij gekomen, waaronder de producent van (niet-)brandwerende opslagsystemen Hiltra Barneveld, brancheorganisatie BOVAG met hun betrouwbare occassionsite viaBOVAG.nl, Heskon met hun online fietsaccu revisie platform en Zuidewind met hun Fietsaccuservice.nl.

Op het sportieve segment is de exclusief verdeler Wiki Sports aangesloten met onder andere de merken Cipollini, M1, Ciocc en Rotwild. Daarnaast verwelkomt de Vélovak LEASE A BIKE met hun geautomatiseerde platform én als spreker met een sessie in het Tweewieler Kennistheater.

Hoe maak je als bedrijf of merk nu echt het verschil?

Op de zondag zullen Martijn Muller en Martin Klomp, merkbouwers bij marketingbureau MM het kennisprogramma van het Tweewieler Kennistheater op Vélovak openen. Zij gaan met je bespreken hoe je als bedrijf of merk het verschil maakt. En in een tijd van informatie-overload is het belangrijk dat je goed uitdraagt waar je voor staat in je communicatie in plaats van direct werken aan je advertenties, website et cetera. Ieder bedrijf heeft een uniek DNA en na deze sessie weet je hoe jij hét verschil kunt maken op basis van de behoeftes van je klanten.

Leasefietsregeling

De fiets van de zaak is terug! LEASE A BIKE gaat elke beursdag spreken over de nieuwe leasefietsregeling. Joost Meulman, dealer accountmanager van LEASE A BIKE, vertelt gedurende de drie beursdagen hoe je als fietsendealer kunt inspelen op de gloednieuwe leasefietsregeling. Wat zijn de meest gestelde vragen van dealers? Wat houdt het in? Wat zijn de spelregels? Dat weet je allemaal na deze sessie.

Fietsaccu-revisie

Hannes de Jong, directeur eigenaar van Heskon fietsaccu-revisie, is te gast op het Tweewieler Kennistheater. Hij gaat objectief in op het onderwerp fietsaccu revisie met enkele voorbeelden. De laatste tijd is men veel bezig met fietsaccu revisie, met zowel voorstanders, als tegenstanders en vooroordelen en aannames. Na deze sessie kun je hierover je eigen conclusie trekken.

Is een fiets op waterstof de toekomst?

Zeker een innovatief onderwerp op het Tweewieler Kennistheater is de sessie van het Franse bedrijf Pragma Mobility, met als spreker Dick van Goch (vertegenwoordiger van Nederland). Hij vertelt je alles over de fiets op waterstof van deelnemer DIVAGO Consulting. Waterstof wordt steeds meer genoemd als de energiebron van de toekomst, omdat met dit tussenmedium elektriciteit van zonne- en windenergie kan worden opgeslagen. Dit lijkt erg geschikt voor de transportsector, zeker voor zwaar vervoer en auto’s. Alleen is deze technologie ook voor fietsen geschikt en hoe werkt het? Dat ontdek je tijdens deze sessie.

In vijf stappen naar een succesvol marketingplan

Tot slot, spreekt ook de oprichter van het marketingbureau voor lokale retail Many Tastes, Fiorienne Westenberg. Zij gaat de vijf stappen naar een succesvol marketingplan voor jouw onderneming toelichten. Marketingbureau Many Tastes helpt je tijdens deze kennissessie bij het kiezen van de juiste prioriteiten en reikt verschillende marketing ‘aanvalstechnieken’ aan in de vorm van een overzichtelijk 5-stappenplan. Dan weet je eindelijk waar je moet beginnen!

Smart Badge

Vergeet niet na de kennissessie om met je Smart Badge de presentatie of meer informatie op te vragen door middel van het scannen van je badge bij de daarvoor bestemde readers. Bekijk het gehele programma op de website.

Start-up Plein: ontdek diverse innovaties

Een nieuw onderdeel is het Start-up Plein, de plek voor het ontdekken van innovatieve start-ups in de tweewielerbranche. Van ’s werelds eerste draadloze oplaadtegel voor e-bikes van TILER tot een fiets op waterstof van DIVAGO Consulting. En van Deense cargobikes met een uniek design van Black Iron Horse tot een e-bike met een supercondensator die oplaadt in 30 minuten van Ostrichoo E-bikes.

“TILER one, is de eerste oplaadtegel voor e-bikes die bijdraagt aan de duurzame groei van elektrisch vervoer van en naar kantoor. Door de tegels op eigen terrein aan te bieden, kunnen medewerkers hun e-bike altijd opladen. Dit betekent niet alleen minder auto’s en meer e-bikes, maar ook een groenere omgeving en gezondere medewerkers. Het doorlopend opgeladen houden van bedrijfsfietsen is een groene investering die minder kost dan de traditionele oplossingen waarbij je batterijen moet verwisselen of een log oplaadstation laat plaatsen”, liet Christiaan van Nispen van TILER weten.”

De vertegenwoordiger van de veel besproken Alpha waterstof-fiets, Dick van Goch, vertelde het volgende toen hem werd gevraagd waarom hij deelneemt aan Vélovak: “In juni heb ik de Alpha, de eerste fiets op waterstof ter wereld, vanuit Frankrijk naar Nederland gehaald. Nederland is bij uitstek een fietsland en wordt meer en meer een waterstof-land, er is hier dus een mooie toekomst voor deze fiets. Om hem onder de aandacht te brengen van de professionals op het gebied van fietsen, koos ik voor deelname aan de tweewielervakbeurs, Vélovak. Deze beurs biedt een uniek platform aan start-ups met innovatieve producten, zoals de Alpha waterstof-fiets!”

Sportieve beleving

Een ander toevoeging op Vélovak dat je aanstaande editie zeker niet mag missen is, is het Sport Café dat mede mogelijk wordt gemaakt door het sportieve consumentenblad Grinta!. In het Sport Café kun je niet alleen genieten van een lekker biertje met het nieuwste Grinta! magazine, maar ook van verschillende sportieve beelden van sporthelden zoals Tom Boonen en Mathieu van der Poel.

Als kers op de taart hebben de exposanten en de beursorganisatie er samen voor gezorgd dat je aankomende editie de nieuwste modellen fietsen en e-scooters zelf kunt ervaren op het Testparcours.

Veilig en verantwoord bezoek

Meer dan ooit is jouw veiligheid onze hoogste prioriteit. De beursorganisatie stelt alles in het werk om de veiligste plek te creëren zodat de professionals uit de branche elkaar kunnen ontmoeten en zaken kunnen doen. Voor het eerst wordt de volledige hal gebruikt. Bezoek de website voor een overzicht van alle COVID-19 maatregelen die de beurs neemt om jouw bezoek de veiligste plek te maken.

De gangpaden zijn verbreed, het cateringplein is vergroot en de routing van entree en uitgang is aangepast

We vroegen de operationeel project manager van Vélovak, Ronald Opstal, over zijn werkzaamheden aan vakbeurs Vélovak en de COVID-19 maatregelen.

“Als operationeel manager, en actief mountainbiker,  geeft het werken aan een event als Velovak een hoop energie. Ik ben de afgelopen maanden druk bezig geweest om Vélovak zo in te richten dat we een veilig en verantwoord event kunnen houden waar de community elkaar kan ontmoeten. Vélovak is een jong en uniek event voor de fiets- en scooterbranche in Nederland. In deze tijd van COVID-19 biedt het kleinschalige van Vélovak vele voordelen. Zo hebben we de gangpaden verbreed, het cateringplein vergroot en de routing van entree en uitgang aangepast. Hiermee voldoen we aan de regels van het RIVM en de veiligheidsregio. Het werken met de deadlines en de steeds veranderende regels is een uitdaging. Vol vertrouwen kijk ik uit naar het moment dat we de deuren van Vélovak openen en de bezoekers binnen komen.”

Vergeet niet om je hier vooraf te registreren.

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.